x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Absurdul democrației, avocatul lui Abdeslam l-a dat în judecată pe procurorul parizian Molins

Absurdul democrației, avocatul lui Abdeslam l-a dat în judecată pe procurorul parizian Molins

25 Mar 2016   •   16:02
Absurdul democrației, avocatul lui Abdeslam l-a dat în judecată pe procurorul parizian Molins

Avocatul lui Salah Abdeslam l-a dat în judecată pe procurorul Parisului, Francois Molins, pentru divulgare de informaţii confidenţiale, după ce acesta din urmă a declarat presei că teroristul intenţiona să se arunce în aer la Stade de France, după ce a fost informat de anchetatorii belgieni cu privire la stadiul audierilor, relatează 20minutes.

“O plângere cu constituire de parte civilă a fost depusă ieri (joi –n.r.) în faţa unui judecător de instrucţie, pentru încălcarea secretului anchetei”, a declarat un purtător de cuvânt al Parchetului din Bruxelles, Denis Goeman.

În legislaţia belgiană, o plângere cu constituire de parte civilă implică automat sesizarea unui judecător de instrucţie, care deschide o anchetă. La finalul anchetei, o instanţă decide dacă plângerea este admisă sau nu.

Sven Mary l-a acuzat săptămâna aceasta pe procurorul Francois Molins că a violat confidenţialitatea anchetei penale atunci când a citat într-o conferinţă de presă declaraţia lui Abdeslam, făcută în timpul audierilor cu procurorii belgieni de la Bruxelles. 

”Nu pot să permit ca acest lucru să treacă nepedepsit”, a precizat avocatul lui Abdeslam.

Francois Molins s-a declarat foarte relaxat în legătură cu această plângere şi consider că nu şi-a încălcat în niciun fel atribuţiile.

Teroristul Salah Abdeslam a confirmat ipotezele cu privire la rolul său în atentatele din Paris, după ce a recunoscut în faţa procurorilor belgieni că plănuia să se arunce în aer la stadionul Stade de France, însă a renunţat în ultimul moment. Ipoteza a apărut în presă încă din luna noiembrie, când Abdeslam s-a confesat belgianului care l-a condus după atentate până în Bruxelles.

”Salah Abdeslam a spus astăzi, în timpul audierilor, că urma să se detoneze la Stade de France, însă a renunţat în ultimul moment”, a precizat procurorul parizian Francois Molins, care a fost informat de colegii săi belgieni.

×
Subiecte în articol: salah abdeslam avocat Salah Abdeslam