x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Accesul la internet a fost oprit în Siria. Există temeri să guvernul pregătește un atac de amploare împotriva rebelilor

Accesul la internet a fost oprit în Siria. Există temeri să guvernul pregătește un atac de amploare împotriva rebelilor

29 Noi 2012   •   18:26
Accesul la internet a fost oprit în Siria. Există temeri să guvernul pregătește un atac de amploare împotriva rebelilor
Sursa foto: AFP PHOTO / HO / SANA
UPDATE 19:16 - Drumul care duce la aeroportul de lângă capitala siriană Damasc a fost închis, devenind scena unor lupte de amploare între armată și rebeli.

Emirates Airlines și Egypt Air au anulat toate zborurile către Damasc, din cauza acestei situații. Luptele au început în contextul în care internetul și telefonia mobilă nu mai funcționează în această țară.

Guvernul sirian a mai oprit accesul la telefonia mobilă și internet și în trecut, înaintea atacurilor de amploare, însă nu la nivel național.

Potrivit Ministerului Informației din Siria, însă, căderea internetului a fost cauzată de ”teroriști”, încercându-se, în prezent, refacerea conexiunilor.

Un corespondent BBC aflat în Damasc a citat un localnic care spune că amploarea focurilor de artilerie, auzite la această oră, este fără precedent.

..........

Accesul la internet a fost oprit în Siria, au anunțat două companii care monitorizează traficul de internet la nivel global. Rebelii sirieni se tem că întreruperea accesului la informație este un prim pas către un atac de amploare al regimului Bashar al-Assad.

Akamai, una dintre companiile de monitorizare a traficului, spune că accesul la internet a fost oprit în această dimineață, la ora 11:26, ora României. Acest lucru a fost confirmat și de compania Renesys, care a anunțat că "în Siria s-a tăiat internetul”.

Anterior, rebelii din Damasc anunțaseră că accesul la internet, precum și telefonia mobilă nu funcționa, în timp ce telefoanele fixe făceau față cu greu solicitărilor.

Rebelii din regiunea Ghouta, au anunțat că doar conexiunile la satelit mai funcționează în această zonă.

Comitetul Local de Coordonare, o organizație a rebelilor, a comunicat că "serviciile de telefonie mobilă și internet au fost sistate în cea mai mare parte a Damascului și în suburbii, existând temeri că regimul criminal sirian plănuiește un atac”.

De asemenea, Comitetul a anunțat că telefoanele fixe nu funcționează în provinciile Homs, Hama, Daraa, Suweida, Tartus și în orașele Deir Ezzor și Raqa.

De asemenea, agenția oficială de știri SANA și-a încetat transmisia în jurul prânzului.

Potrivit rebelilor, căderea liniilor de comunicații se petrece, de obicei, înaintea atacurilor de amploare.

Luptele dintre rebeli și forțele guvernamentale au loc în prezent lângă Damascus, armata încercând să distrugă bazele pe care rebelii le-au stabilit la periferia capitalei. 

×