x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Accesul la Facebook, restricţionat în timpul vizitei lui Obama in Vietnam

Accesul la Facebook, restricţionat în timpul vizitei lui Obama in Vietnam

27 Mai 2016   •   18:30
Accesul la Facebook, restricţionat în timpul vizitei lui Obama in Vietnam

Guvernul vietnamez a restricţionat şi în anumite intervale de timp chiar a blocat accesul cetăţenilor vietnamezi la reţeaua de socializare Facebook în zilele care au coincis cu vizita preşedintelui american Barack Obama în Vietnam, potrivit unor organizaţii care au confirmat acest lucru pentru agenţia Reuters, scrie theverge.com.

Măsura a avut rolul să prevină organizarea unor proteste prin intermediul reţelei de socializare de către critici la adresa guvernului comunist. Ştirea despre blocarea Facebook a fost transmisă din Vietnam prin intermediul reţelei Twitter şi a relatărilor a două grupuri de apărare a drepturilor omului şi a libertăţii de expresie, Access Now şi Vie Tan.

Vizita preşedintelui american a avut rolul de a reporni relaţiile Washingtonului cu Hanoiul, însă în cele trei zile ale vizitei liderul de la Casa Albă nu a discutat cu reprezentanţi ai celor care critică măsurile guvernului vietnamez.

Din păcate, oprirea accesului la reţeaua Facebook nu este un lucru neobişnuit în Vietnam. ''Oamenii folosesc Facebook pentru a lansa chemări la proteste. Ei nu au vrut ca oamenii să ocupe străzile'', a declarat Angelina Huynhm, directoare a organizaţiei Vie Tan, într-un interviu acordat agenţiei Reuters, conform theverge.com. Controlarea accesului la Facebook sau Twitter ca armă împotriva activiştilor este o practică curentă în state din Asia, Africa şi Orientul Mijlociu, unde tensiunile politice ating cote înalte şi accesul la modalităţile de comunicare este foarte reglementat şi restricţionat de către guvern, scrie theverge.com.

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: facebook barack obama Vietnam vizita obama