x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Accident aviatic în Rusia: 44 de morţi, în urma aterizării forţate a unui avion.

Accident aviatic în Rusia: 44 de morţi, în urma aterizării forţate a unui avion.

21 Iun 2011   •   06:36
Accident aviatic în Rusia: 44 de morţi, în urma aterizării forţate a unui avion.

44 de oameni si-au pierdut viata dupa aterizarea fortata a unui avion de pasageri pe o sosea, la doar cativa kilometri de aeroportul din Petrozavodsk. Doar opt persoane au supravietuit accidentului, dar toate sunt in stare grava.

"Potrivit ultimelor informatii, 52 de persoane se aflau la bordul avionului, dintre care 44 au murit, iar opt au fost ranite ", a declarat un oficial din cadrul ministerului pentru RIA Novosti.

Citeste si Un arbitru FIFA, printre victimele accidentului aviatic din Rusia

Avionul, un TU-134 apartinand companiei RussAir, a incercat sa aterizeze cu putin timp inainte de miezul noptii pe o autostrada, la un kilometru de aeroportul Petrozavodsk, potrivit aceleiasi surse. In urma impactului, fuselajul aparatului s-a rupt si avionul a luat foc.

Cadavrele erau imprastiate pe autostrada, a declarat o sursa aeronautica pentru agentia Interfax, precizand ca avionul nu a lovit cladirile rezidentiale in incercarea de a ateriza.

Accidentul ar fi putut fi provocat de conditiile meteorologice nefavorabile, a apreciat directorul aeroportului Petrozavodsk, Aleksei Kuzmitki, citat de Interfax. O ceata densa acoperea regiunea in momentul aterizarii avionului TU-134.

Cei opt supravietuitori ai catastrofei au fost spitalizati, unii dintre ei fiind in stare grava, a declarat o purtatoare de cuvant a Ministerului pentru Situatii de Urgenta, Irina Andrianova, pentru RIA Novosti.

Cele doua cutii negre ale avionului au fost gasite, a anuntat Interfax.

Potrivit agentiilor rusesti, un cetatean suedez a murit in acest accident.

Accidentul este unul dintre cele mai grave din ultimii ani pentru aeronautica rusa, dupa cel al avionului Tupolev 154 al companiei rusesti Pulkovo, care s-a prabusit in Ucraina in 2006, provocand moartea a 170 de persoane.

×