x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Accident în Ungaria MAE: Toate cele nouă persoane decedate sunt de cetăţenie română

Accident în Ungaria MAE: Toate cele nouă persoane decedate sunt de cetăţenie română

23 Mai 2018   •   10:12
Accident în Ungaria MAE: Toate cele nouă persoane decedate sunt de cetăţenie română

Toate cele nouă victime ale accidentului rutier ce a avut loc marţi în Ungaria au fost identificate ca fiind de cetăţenie română, iar trupurile neînsufleţite ale acestora au fost transportate la morgă pentru efectuarea autopsiei, informează Ministerul Afacerilor Externe (MAE). 

În accidentul rutier produs în apropiere de Budapesta a fost implicat un microbuz care se deplasa către România dinspre Slovenia. 

Ministerul Afacerilor Externe va suporta costurile legate de repatrierea trupurilor neînsufleţite din Fondul special de urgenţă aflat la dispoziţia ministerului, se arată într-un comunicat al MAE transmis miercuri AGERPRES. 

Celula de criză a MAE şi echipa consulară mobilă a Ambasadei României la Budapesta îşi continuă activitatea non-stop, în baza procedurilor standard aplicabile în astfel de situaţii, până la finalizarea tuturor demersurilor de repatriere a trupurilor neînsufleţite, informează MAE. 

Ambasada României la Budapesta este în contact permanent cu autorităţile locale şi cu membri ai familiilor şi acordă asistenţă consulară, inclusiv prin eliberarea documentelor necesare repatrierii trupurilor neînsufleţite. 

"Ministerul Afacerilor Externe transmite pe această cale sincere condoleanţe familiilor îndoliate", se precizează în comunicat. 

Accidentul a avut loc marţi pe Drumul Naţional 4 din Ungaria, la aproximativ 60 de kilometri de Budapesta, pe sensul de deplasare spre România. Microbuzul implicat în accident s-ar fi angajat cu viteză excesivă într-o depăşire şi a intrat în coliziune frontală cu un camion care se deplasa pe contrasens. AGERPRES

×
Subiecte în articol: accident ungaria romani morti