x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Accident la metrou - Trei zile de doliu in Spania

Accident la metrou - Trei zile de doliu in Spania

de Ana Ilie    |    05 Iul 2006   •   00:00

Cadavrele a 40 dintre cei 41 de morti in urma accidentului de metrou din Valencia au fost identificate de autoritati. Printre victime nu se numara romani, asigura reprezentantii nostri in Spania.

Cadavrele a 40 dintre cele 41 de victime ale accidentului de metrou din Valencia au fost identificate, a precizat ieri subprefectul orasului din estul Spaniei, Luis Felipe Martinez. "Numai un cadavru a ramas neidentificat", a afirmat Martinez in fata Institutului Medico-Legal din oras. "Printre cei 39 de raniti figureaza o fetita a carei mama a murit in accident", a adaugat Martinez, citat de AFP.

Diplomatii nostri in Spania nu au cunostinta despre o eventuala victima de origine romana. Consulul Angelo Florian a precizat pentru Radio Romania Actualitati ca, "in urma convorbirii cu Comandamentul pentru Siguranta Civila, pe lista celor 40 de persoane identificate nu apare nici un cetatean roman. La fel, pe listele confidentiale ale celor cinci spitale din Valencia, unde au fost ingrijiti ranitii, nu a fost inregistrat nici un cetatean roman".

CUTIA NEAGRA. Autoritatile spaniole nu s-au pronuntat cu privire la cauzele acestui accident, insa a fost descoperita cutia neagra a garniturii de metrou care a deraiat, urmand ca ea sa fie analizata de specialisti. Deocamdata, ipotezele de lucru ale autoritatilor sunt prabusirea unei bucati de plafon peste metrou sau viteza prea mare la intrarea in statie. Jose Ramon Garcia Anton, reprezentant al guvernului regional, a precizat totusi ca "rotile sunt in perfecta stare, ca si plafonul tunelului". "Infrastructura liniilor ferate, a rotilor si a traverselor nu a fost avariata in zona deraierii", a adaugat el. O alta ipoteza a fost emisa de subprefectul Luis Felipe Martinez, care crede ca accidentul a fost "aparent produs din cauza excesului de viteza combinat cu o defectiune la nivelul unei roti a unui vagon".

IRONIA SORTII. Echipelor de interventie le-a luat doar 50 de minute sa scoata dintre daramaturi toti ranitii din statia Jesus, dupa producerea accidentului. "In urma cu doua luni am efectuat un exercitiu care simula o catastrofa la metrou", a amintit un oficial.

DURERE. Guvernul regional a decretat trei zile de doliu in memoria celor cel putin 41 de victime. Ieri, la ora locala 13:00, ora producerii accidentului, in toata regiunea si mai ales in localitatea Torren, de unde provin 18 din cele 41 de victime, a fost tinut un moment de reculegere, iar toate institutiile si-au intrerupt activitatea timp de cinci minute. La catedrala din Valencia era programata ieri-seara o slujba pentru victimele celui mai tragic accident petrecut vreodata pe o linie de transport public din Spania. La aceasta slujba urmau sa ia parte premierul Jose Rodriguez Zapatero si regii Spaniei, Juan Carlos si Sofia.
×
Subiecte în articol: externe metrou