x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Accident naval în Bangladesh: Un feribot a naufragiat, peste 150 de persoane sunt dispărute

Accident naval în Bangladesh: Un feribot a naufragiat, peste 150 de persoane sunt dispărute

13 Mar 2012   •   05:42
Accident naval în Bangladesh: Un feribot a naufragiat, peste 150 de persoane sunt dispărute

Cel putin 150 de persoane sunt date disparute in Bangladesh, dupa ce un feribot care transporta 200 de pasageri a naufragiat marti dimineata. Politia a anuntat ca peste 30 de supravietuitori au fost gasiti, informeaza AFP.

Feribotul cu doua etaje, Shariatpur 1, a fost lovit de o alta ambarcatiune in mijlocul fluviului Meghna, la sud-est de capitala Bangladeshului, Dacca, a declarat comandantul politiei locale, Shahidul Islam.

"Aproximativ 35 de pasageri au fost salvati de un alt feribot. Dar peste 150 de pasageri lipsesc", a precizat Islam. O nava de salvare se afla la locul naufragiului pentru a incerca sa localizeze locul exact unde s-a scufundat feribotul.

Accidentul s-a produs la ora locala 2:30 (luni, 22:30, ora Romaniei).

Un supravietuitor a declarat pentru presa locala ca opt dintre apropiatii sai sunt dati disparuti, inclusiv cumnatul sau. Majoritatea pasagerilor dormeau in momentul naufragiului, a afirmat el.

Accidentele navale provocate de nerespectarea normelor de securitate si de supraincarcarea ambarcatiunilor sunt frecvente in Bangladesh, tara brazdata de 230 de cursuri de apa. Milioane de persoane depind de navigatia fluviala sau maritima pentru a se deplasa in aceasta tara, printre cele mai sarace din lume.

Conform autoritatilor fluviale, peste 95 la suta din flota de nave de talie mica si medie nu corespund normelor minime de securitate.


×