x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Acelaşi Berlusconi, altă gafă... despre ţara sa

Acelaşi Berlusconi, altă gafă... despre ţara sa

27 Mar 2011   •   18:58

Şeful Guvernului italian are timp, între două scandaluri, de o reclamă la adresa frumuseţilor geografice ale ţării sale. Cu atenţia distrasă, premierul a încurcat o cifră extrem de importantă.

În încercarea de a-i determina pe propriii concetăţeni să cunoască frumuseţile patriei lor, Silvio Berlusconi şi-a făcut loc în program pentru a promova, într-o înregistrare video, turismul în Italia, scrie cotidianul spaniol El Pais, citat de Agerpres.

În film, Il Cavaliere se adresează din clădirea Senatului direct cetăţenilor, încurajându-i să călătorească în toate colţurile ţării. Italia a dat lumii întregi "50% din siturile artistice aflate sub tutela UNESCO", a spus, pe un ton grav, Silvio Berlusconi. În realitate, scrie El Pais, procentul siturilor italiene este de... 5%, această ţară având doar 45 din cele 911 locuri de la Glob protejate de UNESCO.

Berlusconi nu cunoaşte Italia, au titrat la sfârşitul săptămânii trecute ziarele din peninsulă. Altele se întreabă dacă premierul a avut răbdarea şi, poate, timpul necesar de a vizualiza înregistrarea denumită somptuous "Magica Italia". Pe fundalul unor imagini încântătoare din Roma, Veneţia, Florenţa, Napoli etc., vocea lui Berlusconi răsună puternic, descriind bogăţia culturală a ţării sale: "Peste 100.000 de biserici şi monumente, 40.000 de clădiri istorice, 3.500 de muzee, 2.500 de situri arheologice şi peste 1.000 de teatre".

Bucuraţi-vă de minunata Italie, i-a îndemnat Silvio Berlusconi pe concetăţenii săi la finalul filmului care urmează să fie prezentat la televiziunea naţională în următoarele săptămâni, precum şi pe alte surse de informare din toată lumea.

×