x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Acordul de reconciliere palestiniană se va semna miercuri la Cairo

Acordul de reconciliere palestiniană se va semna miercuri la Cairo

de Marina Constantinoiu    |    29 Apr 2011   •   12:36

Preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas, şi liderul din exil al mişcării islamiste Hamas, Khaled Mechaal, vor semna, miercuri, la Cairo, acordul de reconciliere interpalestinian, a anunţat, vineri, mişcărea Fatah, citată de AFP.
"Semnarea acordului va avea loc la 4 mai, când Abbas şi Mechaal, precum şi toate facţiunile palestiniene se vor întâlni la sediul Ligii Arabe de la Cairo”, a declarat pentru France Presse un înalt responsabil al mişcării Fatah, Azzam al-Ahmad, însărcinat cu negocierile privind reconcilierea.
Fraţii inamici palestinieni, mişcarea Fatah a preşedintelui Abbas şi Hamasul islamist, au convenit, spre surpriza generală, să formeze un Guvern nepartizan până la alegerile prezidenţiale şi legislative de anul viitor.
Fatah şi Hamas, care sunt la cuţite de la preluarea controlului asupra Fâşiei Gaza de către mişcarea islamistă în iunie 2007, s-au angajat, de peste un an, într-un proces de reconciliere până în prezent fără rezultate. Acordul de reconciliere, aplaudat de palestinieni, a fost puternic criticat de liderii israelieni, care se tem că din cauza acestuia se va îndepărta total ideea de negociere israelo-palestiniană.

×