x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Acțiunile Tesla au crescut spectaculos. Ce s-a întâmplat cu Elon Musk

Acțiunile Tesla au crescut spectaculos. Ce s-a întâmplat cu Elon Musk

08 Ian 2021   •   09:55
Acțiunile Tesla au crescut spectaculos. Ce s-a întâmplat cu Elon Musk

Acțiunile producătorului automobile electrice Tesla au urcat spectaculos la Bursa din New York, ajungând la o capitalizare de piață de 774 de miliarde de dolari. Compania a devenit a cincea cea mai valoroasă companie de pe Wall Street, potrivit datelor Refinitiv, citate de Reuters. 

Avansul înregistrat de Tesla a fost de 8%, situându-se la 816 dolari pe acțiune, depășind, pentru prima oară, platforma de socializare Facebook, care și ea a înregistrat un salt de 2%, cu o capitalizare de piață de 765 de miliarde de dolari. 

Societatea miliardarului american Elon Musk a avut o creștere de 700%, în ultimul an, fiind acum cea mai valoroasă companie de automobile din lume, în pofida faptului că are o producție extrem de mică față de Toyota, Volkswagen ori General Motors. 

Elon Musk a devenit astfel cel mai bogat om din lume, cu o avere de 188,5 miliarde de dolari, depășindu-l pe fondatorul Amazon, Jeff Bezos cu 1,5 miliarde de dolari.

Se estimează că Twesla va raporta profituri nete de 1,2 miliarde de dolari în 2020, General Motors d e 5,8 miliarde de dolari, iar Facebook de 27,1 miliarde de dolari. 

 

×
Subiecte în articol: tesla facebook elon musk