x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Acțiunile unui gigant IT explodează după anunțul producerii primei mașini electrice autonome

Acțiunile unui gigant IT explodează după anunțul producerii primei mașini electrice autonome

19 Noi 2021   •   17:16
Acțiunile unui gigant IT explodează după anunțul producerii primei mașini electrice autonome

Acţiunile Apple (AAPL) au crescut, joi, cu 2,85%, ajungând la un nou maxim istoric și depăşind Microsoft în privința capitalizării după ce a anunţat că accelerează procesele de dezvoltare a primei maşini electrice autonome din istoria firmei, notează Bloomberg.

Zvonurile conform cărora cea mai valoroasă companie din lume ar fabrica un vehicul sub numele de cod „Proiectul Titan” au luat naştere încă din 2014, deşi gigantul a rămas mai degrabă discret în ceea ce priveşte iniţiativa.

Sub conducerea şefului diviziei software Apple Watch, Kevin Lynch, compania şi-a reconcentrat tot mai mult atenţia asupra proiectului. La un moment dat, societatea a luat în calcul să dezvolte o serie adaptabilă de comenzi de direcţie, scrie publicaţia americană, citând mai multe persoane familiare cu situaţia.

În prezent, Apple plănuieşte să lanseze automobilul electric în 2025, după ce inginerii din cadrul companiei au declarat la începutul anului că evenimentul ar putea avea loc într-un interval de cinci-şapte ani.

Gigantul cu sediul în Cupertino, California explorează mai multe posibilităţi referitoare la designul maşinii, incluzând aici un plan potrivit căruia maşina ar putea să nu aibă volan şi pedale de acceleraţie şi frână. Recent, Apple a marcat un nou punct de cotitură cu privire la designul cipurilor şi a adaptat senzorii pentru sistemul autonom de conducere, alături de un procesor central care va alimenta vehiculul.

Dan Ives, analist al firmei de investiţii Wedbush, susţine că maşina Apple este inevitabilă, adăugând că posibilitatea unui parteneriat cu un producător auto rămâne încă ridicată, în contextul în care discuţiile cu Hyundai-Kia s-au încheiat fără atingerea unui acord.

„Credem că este o chestiune de timp. Odată ce Apple intră în cursa vehiculelor electrice, va câştiga încă 30 de dolari per acţiune”, spune Ines.

Acţiunile AAPL s-au apreciat cu 22% în 2021. Compania afişează o capitalizare de 2.590 de miliarde de dolari.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Apple