x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Actorul american Sean Penn a protestat alături de miile de egipteni în Piaţa Tahrir

Actorul american Sean Penn a protestat alături de miile de egipteni în Piaţa Tahrir

01 Oct 2011   •   09:43
Actorul american Sean Penn a protestat alături de miile de egipteni în Piaţa Tahrir

Mii de manifestanti s-au adunat vineri in Piata Tahrir din Cairo, pentru a acuza armata ca gestioneaza Egiptul intr-o maniera opaca si ca perpetueaza dispozitivul represiv. Actorul american Sean Penn, aflat la Cairo, s-a alaturat multimii, in compania lui Khaled al-Nabawi, un actor egiptean popular, relateaza AFP.

"Nu vedem nici o schimbare. L-am facut sa plece pe generalul Mubarak si am castigat un maresal", se putea citi pe o pancarta, intr-o referire la maresalul Hussein Tantawi, seful Consiliului Suprem al Fortelor Armate CSFA si lider al noului regim.

Unii manifestanti afisau fotografii prezentandu-l pe Mubarak in compania lui Tantawi, care a fost ministrul Apararii sub regimul sau, timp de 20 de ani.

Circa 300 de manifestanti au pornit spre Ministerul Apararii, dar armata a mobilizat trupe si i-a impiedicat sa ajunga la sediu, potrivit unui oficial din domeniul securitatii.

Cateva zeci de persoane au incercat sa ajunga cu metroul, dar au fost blocate de politia militara.

Manifestantii au denuntat in special extinderea recenta a campului de aplicare a legii privind starea de urgenta, pilon al sistemului represiv din perioada lui Mubarak. Ei au cerut de asemenea incetarea miilor de procese ale unor civili in tribunale militare.

Actorul american Sean Penn, aflat la Cairo, s-a alaturat multimii, in compania lui Khaled al-Nabawi, un actor egiptean popular.

×