x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Actorul irlandez Liam Neeson i-a vizitat pe refugiaţii sirieni din Iordania

Actorul irlandez Liam Neeson i-a vizitat pe refugiaţii sirieni din Iordania

10 Noi 2016   •   17:56
Actorul irlandez Liam Neeson i-a vizitat pe refugiaţii sirieni din Iordania

Actorul Liam Neeson (Irlanda de Nord, 1952) a vizitat săptămâna aceasta tabăra de refugiaţi sirieni de la Zaatari, în Iordania, şi a fost martor al povestirilor despre "lucrurile pierdute" pe care le relatează cei fugiţi din calea războiului civil sirian, a informat joi Unicef citat de EFE. 

"Toate persoanele au o poveste despre ceea ce au pierdut şi au fost martore ale unor violenţe cumplite pe care - măcar copiii - nu ar fi trebuit să le vadă niciodată", a spus Neeson, citat într-un comunicat al Unicef. 

Liam Neeson, ambasador al bunăvoinţei al ONU, a vizitat tabăra de refugiaţi însoţit de fiul său cel mare, Michael, potrivit organizaţiei internaţionale care a informat că actorul s-a întâlnit cu băieţi şi fete la un centru de susţinere şcolară şi psihologic al UNICEF. 

Tabăra din Zaatari, situată în nordul Iordaniei aproape de frontiera cu Siria, găzduieşte 80.000 de refugiaţi. 

În timpul şederii în Iordania, actorul a vizitat şi o şcoală publică din Amman, unde învaţă refugiaţi sirieni şi unde se aplică o campanie pentru a-i conştientiza pe oameni împotriva violenţa asupra copiiilor. 

Potrivit Unicef, de la izbucnirea războiului sirian în 2011, opt milioane şi jumătate de copii au fost "sever afectaţi".AGERPRES

×