x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Acuzat de corupţie, un general chinez s-a sinucis!

Acuzat de corupţie, un general chinez s-a sinucis!

28 Noi 2017   •   10:02
Acuzat de corupţie, un general chinez s-a sinucis!

Un înalt responsabil al armatei chineze acuzat de corupţie si-a pus capat zilelor, a anunţat agenţia de presă Xinhua, precizand ca, de la lansarea campaniei anticorupţie de către preşedintele Xi Jinping, în urmă cu cinci ani, astfel de cazuri au devenit rare la nivelul responsabililor de stat.

 

Generalul Zhang Yang, membru al Comisiei Militare Centrale (CMC), a fost gasit spânzurat la domiciliul său in data de 23 noiembrie, precizeaza agenţia de presă citata. El se afla sub anchetă şi ar fi avut legătură cu alţi ofiţeri de rang înalt care au căzut pentru corupţie, potrivit aceleiaşi surse.

"Potrivit anchetei, s-a dovedit că Zhang Yang a încălcat grav disciplina şi legea. El este suspectat că a luat mită şi nu a putut clarifica provenienţa unor bunuri de mare valoare", a precizat China Nouă.

Generalul Zhang a fost una dintre ultimele ţinte ale campaniei anticorupţie a preşedintelui Xi, care vizează atât guvernul, cât şi armata. Operaţiunea a dus deja la pedepsirea a 1,5 milioane de cadre din Partidul Comunist Chinez (PCC) începând cu anul 2012, la nivel naţional şi local, potrivit cifrelor oficiale.

Generalul decedat fusese cercetat pentru presupuse legături cu Guo Boxiong şi Xu Caihou, doi foşti ofiţeri de rang înalt, care au căzut deja pentru corupţie. Comisia Militară Centrală, prezidată de Xi Jinping, este cel mai înalt organism politic din China care supraveghează forţele armate, mentioneaza agerpres.

×
Subiecte în articol: china general coruptie ancheta sinucidere