x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Departamentul Justiţiei nu va formula acuzaţii contra lui Mike Pence în cazul documentelor secrete

Departamentul Justiţiei nu va formula acuzaţii contra lui Mike Pence în cazul documentelor secrete

de Redacția Jurnalul    |    02 Iun 2023   •   23:30
Departamentul Justiţiei nu va formula acuzaţii contra lui Mike Pence în cazul documentelor secrete
Sursa foto: Hepta

Departamentul american al Justiţiei a finalizat investigaţia în cazul documentelor secrete deţinute de fostul vicepreşedinte Mike Pence, fără a formula acuzaţii, informează postul de televiziune NBC News.

Divizia de Securitate a Departamentului Justiţiiei l-a informat pe avocatul lui Mike Pence că investigaţia a fost finalizată. "Pe baza rezultatelor, nu vor fi formulate acuzaţii", arată un document înmânat avocatului lui Mike Pence.

Departamentul Justiţiei nu a făcut niciun anunţ public pe această temă.

Agenţii Biroului Federal de Investigaţii (FBI) au efectuat, în februarie, percheziţii în reşedinţele fostului vicepreşedinte Mike Pence, în statul american Indiana şi în oraşul Washington.

Într-un alt caz, agenţii FBI au colectat în august 2022 documente din reşedinţa fostului preşedinte Donald Trump din Mar-a-Lago (Florida), iar cazul este anchetat de un procuror special, Jack Smith. Autorităţile susţin că erau documente clasificate, dar Trump afirmă că documentele au fost declasificate de el în timp ce era preşedinte.

Într-un alt caz, secretarul Justiţiei, Merrick Garland, a anunţat numirea unui procuror special, Robert Hur, pentru investigarea cazului documentelor clasificate găsite într-un fost birou universitar al preşedintelui Joseph Biden din Washington D.C. şi în reşedinţa acestuia din Wilmington, statul Delaware. Documentele datează din perioada în care Biden era vicepreşedinte, în mandatul preşedintelui Barack Obama.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: mike pence acuzatii