x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Adevărul lui Strauss-Kahn despre scandalul de la hotelul Sofitel

Adevărul lui Strauss-Kahn despre scandalul de la hotelul Sofitel

de Marina Constantinoiu    |    01 Dec 2011   •   12:57
Adevărul lui Strauss-Kahn despre scandalul de la hotelul Sofitel

Fostul sef al Fondului Monetar International (FMI), Dominique Strauss-Kahn, isi povesteste varianta sa de adevar intr-o carte care va aparea pe piata joi, relateaza Euronews.

Cartea, scrisa de biograful fostului patron FMI, Michel Taubmann, reia teza complotului si o intareste. De altfel, cateva extrase din aceasta carte, date publicitatii de presa franceza, dau tonul in materie de speculatii. Camerista de la hotelul Sofitel din New York, Nafissatou Diallo, care l-a acuzat pe DSK de tentativa de viol, este descrisa in aceasta carte drept cea care i-a intins o capcana francezului. Totul, evident, in cadrul unui plan bine pus la punct. In "Affaires DSK, la contre-enquête", Taubmann incearca sa sustina teoria actului sexual consimtit, provocat de Diallo, care ar putea, explica el, sa fie autoarea furtului telefonului mobil disparut al fostului director al FMI.

"Ceea ce demonstrez eu este ca Nafissatou Diallo nu a venit in camera de hotel pe care o ocupa DSK pentru a face curatenie. In al doilea rand, telefonul BlackBerry al lui Dominique Strauss-Kahn a disparut. In al treilea rand, a fost montata o tentativa de viol care a permis, probabil, scoaterea din joc a lui DSK', a declarat Michel Taubmann.

Un alt avocat al lui DSK este sotia sa, Anne Sinclair, care, la randul ei, scrie o carte. Si ea are adevarul ei de spus si vrea s-o faca pe aceasta cale. Aceste adevaruri nu sunt, insa, pe gustul avocatilor cameristei Nafissatou Diallo. Acuzatiile aduse cameristei in cartea biografului lui DSK sunt "un delir total', in viziunea avocatilor acesteia, citati de AFP.

"Afirmatia absurda a lui Strauss-Kahn, potrivit careia i s-ar fi spus lui Diallo sa ii fure telefonul BlackBerry, sa-l priveasca sugestiv si sa-i accepte comportamentul sexual violent si abuziv, releva un delir total", au declarat avocatii Kenneth Thompson si Douglas Wigdor intr-un comunicat. "Asteptam cu nerabdare sa putem sa ii punem intrebari" in cadrul procedurii civile aflate in desfasurare la New York, au adaugat ei.

×