x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Administrația Biden sprijină o potențială vânzare de avioane F-16 către Turcia

Administrația Biden sprijină o potențială vânzare de avioane F-16 către Turcia

30 Iun 2022   •   09:20
Administrația Biden sprijină o potențială vânzare de avioane F-16 către Turcia
Sursa foto: Hepta

Administrația Biden și-a exprimat miercuri sprijinul pentru potențiala vânzare de avioane de luptă americane F-16 către Turcia, la o zi după ce Ankara a ridicat dreptul de veto privind aderarea la NATO a Finlandei și Suediei, informează Reuters.

„Statele Unite sprijină modernizarea flotei de avioane de luptă a Turciei, deoarece aceasta este o contribuție la securitatea NATO și, prin urmare, la securitatea americană", a spus Celeste Wallander, asistentul pentru afaceri de securitate internațională a secretarului adjunct al apărării.

„Aceste planuri sunt în lucru. Și ele trebuie să fie prelucrate prin intermediul proceselor noastre de contractare”, a adăugat ea.

Turcia a făcut o cerere în octombrie către Statele Unite pentru a cumpăra 40 de avioane de luptă F-16 produse de Lockheed Martin și aproape 80 de kituri de modernizare pentru avioanele sale de război existente.

Washingtonul nu își exprimase anterior în mod deschis nicio opinie cu privire la această vânzare.

Președintele american Joe Biden a lăudat miercuri eforturile lui Erdogan de a ajuta la încheierea unui acord cu privire la aderarea țările nordice. „Vreau să vă mulțumesc în mod special pentru ceea ce ați făcut”, a spus Biden.

Oficialii americani au respins orice ipoteză potrivit căreia Washingtonul ar fi sprijinit vânzarea de avioane de război pentru a fi înlăturate obiecțiile la intrarea Suediei și Finlandei în NATO.

(sursa: Mediafax)

×