x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Adolescentele britanice acceptă să fie violate pentru a fi admise în bande criminale

Adolescentele britanice acceptă să fie violate pentru a fi admise în bande criminale

27 Oct 2009   •   00:00
Adolescentele britanice acceptă să fie violate pentru a fi admise în bande criminale

Fetele care vor să intre în bande criminale conduse de bărbaţi sunt forţate să aibă relaţii sexuale cu membrii grupului şi să transporte arme, cuţite şi droguri. Informaţiile au fost date publicităţii de către poliţie şi şi organizaţiile caritabile din Marea Britanie.



Fetele, unele în vârstă de doar 13 ani, vor să se alăture bandelor, pentru a-şi creşte importanţa sau pentru a căuta protecţie. Uneori, ele sunt cooptate de membrii mai vechi ai acestora. Pentru a intra într-o astfel de grupare, li se spune că trebuie să întreţină relaţii sexuale cu unul dintre membrii bandei, însă se ajunge până la urmă la violarea acestora şi de restul membrilor. Lucrătorii sociali sunt surprinşi de faptul că fetele acceptă situaţia şi o consideră normală, nerecunoscând că sunt de fapt violate, notează The Times, citat de Mediafax.

Fetelor li se cere de asemenea să depoziteze şi să transporte arme, cuţite şi droguri pentru bărbaţii din bandă. Potrivit dovezilor strânse de poliţie, fetele duc armele direct la criminali şi după ce persoana vizată a fost ucisă, le aruncă.

Problema a căpătat o asemenea dimensiune încât Ministerul de Interne şi poliţia metropolitană au sprijinit organizarea unei conferinţe la începutul acestei luni, cu participarea mai multor agenţii. O altă reuniune pe această temă este planificată pentru această săptămână între poliţia metropolitană, Ministerul de Interne şi Autoritatea pentru zona metropolitană londoneză. Dar angajaţii ce se confruntă direct cu aceste probleme acuză Guvernul că nu alocă suficiente fonduri.

Anul acesta, mai multe fete au fost prinse transportând arme decât pe tot parcursul anului trecut. Unele arme au capacitatea de a trage 1.000 de focuri pe minut. Într-un raid recent al poliţiei împotriva infracţionalităţii violente în rândul tinerilor, 25 de fete sau femei cu vârste cuprinse între 14 şi 39 de ani au fost arestate în legătură cu atacuri, trafic de droguri şi deţinere de arme. "Vedem mai multe elemente de violenţă din partea fetelor în cadrul bandelor", a declarat un oficial din cadrul poliţiei londoneze. (V.A.)

×
Subiecte în articol: externe