x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Adolescenţii bulgari nu mai au voie să fie pe străzi, neînsoţiţi, după lăsarea serii

Adolescenţii bulgari nu mai au voie să fie pe străzi, neînsoţiţi, după lăsarea serii

06 Feb 2009   •   00:00

Parlamentul bulgar a decis vineri că adolescenţii nu pot ieşi din case neînsoţiţi, în cursul serii, introducând din nou o practică aplicată în perioada comunistă, relatează AFP.



Părinţii adolescenţilor riscă să fie amendaţi dacă un copil mai mic de 14 ani nu a intrat în casă până la ora 20.00.

Tinerii mai mici de 18 ani trebuie să revină în case până la ora 22.00 sau să fie însoţiţi de un adult pe stradă, în restaurante sau baruri, potrivit modificărilor aplicate Legii pentru Protecţia Copilului.

Dacă adultul care însoţeşte copilul nu este unul dintre părinţi, trebuie să obţină o declaraţie din partea familiei copilului, explică deputata socialistă Margarita Paneva.

Noua reglementare are rolul stimulării unei atitudini responsabile din partea părinţilor şi reducerii incidentelor în care sunt implicaţi adolescenţi.

Este prima dată după căderea comunismului când o astfel de măsură este impusă în Bulgaria.

Deputatul de opoziţie Vanio Ciarkov a declarat că noua măsură demonstrează "incapacitatea statului de garantare a securităţii".

Amenzile pentru astfel de cazuri sunt cuprinse între 300 şi 1.000 de leva (150 - 500 de euro), putând ajunge la 2.000 de leva (1.000 de euro) în cazul repetării faptei.
Mediafax

×
Subiecte în articol: externe