x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Adrian Chesnoiu: Nu sunt premise ca în România să avem o criză alimentară

Adrian Chesnoiu: Nu sunt premise ca în România să avem o criză alimentară

23 Mai 2022   •   16:56
Adrian Chesnoiu: Nu sunt premise ca în România să avem o criză alimentară

România nu va fi afectată de criză alimentară pentru că fermierii și procesatorii asigură necesarul de consum intern, potrivit ministrului Agriculturii, Adrian Chesnoiu.

„Nu sunt premise ca în România să avem o criză alimentară! Este mesajul meu responsabil pentru toți cei care simt nevoia să dezbată problema crizelor și din perspectiva unei posibile crize alimentare care ar afecta țara noastră. Desigur, la nivel global se discută de această criză alimentară şi este vorba, în general, de statele care nu-şi pot asigura materiile prime din care se obțin produsele agro-alimentare procesate”, a transmis demnitarul pe Facebook.

România reușește în fiecare an să obțină un surplus de producție faţă de nevoile de consum la principalele materii prime din sectorul de producție vegetală, chiar dacă este secetă ori condiții meteo nefavorabile.

„Sunt permanent în contact cu fermierii și cu procesatorii din România pentru a mă asigura că necesarul de consum intern este stabil”, explică Adrian Chesnoiu.

×
Subiecte în articol: criza alimentară Adrian Chesnoiu