x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe AEG a falsificat dosarul medical

AEG a falsificat dosarul medical

de Anca Aldea    |    04 Aug 2009   •   00:00
AEG a falsificat dosarul medical
Sursa foto: /AFP

Mama lui Michael Jackson a vorbit ieri, pentru prima dată de la moartea fiului său, despre teribila pierdere: "Fiul meu este mort şi nu cred că a decedat din cauze naturale. Era prea tânăr. Ceva s-a întâmplat".



Într-un scurt interviu acordat televiziunii Fox News, Katherine a mai spus că soţul său, Joe Jackson, este un bunic foarte bun: "Şi copiii vă vor spune că (Joe) este un bunic bun". Katherine nu a oferit însă prea multe detalii. Durerea încă se simţea în vocea-i tremurătoare. "N-aş spune prea multe acum. A trecut deja o lună şi simt de parcă s-ar fi întâmplat ieri. Îmi este foarte greu", a mărturisit femeia în vârstă de 79 de ani.

În aşteptarea rezultatelor analizelor de toxicologie ale corpului neînsufleţit, Katherine susţine că dosarul medical al fiului ei a fost falsificat cu bună ştiinţă de reprezentanţi ai companiei AEG Live, organizatorii seriei de concerte care ar fi trebuit să aibă loc la Londra în cursul acestui an. Katherine recunoaşte că l-a implorat pe Michael să renunţe la cele 50 de concerte, dar artistul, deşi se simţea slăbit şi incapabil fizic pentru un astfel de efort supraomenesc, ar fi fost convins de organizatori că este apt pentru anunţata revenire grandioasă pe scenă.

Potrivit unor surse apropiate familiei Jackson, mama artistului se simte atât de vinovată că nu a putut împiedica moartea lui Michael, încât suferă de insomnie. Ea a afirmat că intenţionează să dea în judecată AEG Live, deoarece medicii angajaţi de companie l-au declarat apt pe Michael pentru a susţine concertele din Londra, în ciuda stării sale de sănătate precare şi a cunoscutei sale dependenţe de medicamente. "L-am rugat să nu accepte acest turneu. Ştiam că nu va putea să susţină acele concerte. Ceva greşit s-a întâmplat aici, deoarece el avea atât de multe probleme medicale, încât era imposibil să treacă acele teste medicale", a spus Katherine, referindu-se la felul în care cântăreţul a fost examinat de experţii AEG Live pentru completarea poliţei de asigurare. "Michael a fost supus unei serii complete de teste - de rezistenţă la stres, fizice, electrocardiogramă, analize sangvine... şi le-a trecut pe toate", declara, în luna martie, Randy Phillips, preşedintele companiei AEG Live. Responsabilul a omis, se pare, că Michael Jackson obişnuia să ia peste 30 de medicamente, inclusiv Diprivan şi Demerol, pe zi. AEG Live avea în casa megastarului omul care trebuia să se ocupe de starea de sănătate a cântăreţului - doctorul Conrad Murray.

COPIII, ÎN SĂNUL FAMILIEI
Deocamdată, doamna Jackson îşi ocupă timpul cu educaţia celor trei copii orfani - Prince Michael Jackson I (în vârstă de 12 ani), Paris Michael Katherine Jackson (11 ani) şi Prince Michael Jackson II (zis şi Blanket, 7 ani). "Copiii sunt bine protejaţi la reşedinţa din Encino (casa părinţilor lui Michael - n.r.). Cu toţii fac tot ce le stă în putere pentru ca ei să se simtă ca acasă. Ei se joacă în piscină şi au început să se împrietenească şi cu verişorii lor. Întotdeauna este cineva lângă ei, care să îi ţină ocupaţi. Katherine este încântată să se ocupe de ei, iar Rebbie (sora cea mare a cântăreţului) a fost «stânca» de care ei au avut nevoie", a declarat, pentru tabloidul britanic The Sun, un apropiat al familiei Jackson.

Katherine a obţinut, săptămâna trecută, custodia celor trei copii. Ea s-a înţeles cu Debbie Rowe, mama biologică a primilor născuţi ai megastarului, reuşind astfel să evite o bătălie juridică între cele două părţi. Acordul semnat de Katherine şi de Debbie prevede ca Prince Michael Jackson I şi Paris Michael Katherine Jackson să locuiască la bunica lor, Katherine, aşa cum a lăsat Michael cu limbă de moarte în testamentul său. Deşi după moartea artistului Debbie a insistat că va cere custodia celor doi copii, ea a renunţat ulterior şi, în urma înţelegerii cu mama lui Michael Jackson, a obţinut dreptul de a-şi vizita copiii. Ieri, judecătorul Curţii Supreme din Los Angeles a ratificat acordul semnat de mama lui Michael şi de Debbie. Totodată, Katherine a primit 85% din cât ceruseră avocaţii pentru întreţinerea celor trei copii lăsaţi în custodia ei. Nu s-a precizat însă despre ce sume este vorba, scrie Los Angeles Times. Şi tot ieri, Katherine Jackson era aşteptată în faţa justiţiei pentru a încerca să devină coexecutor al averii lăsate de Michael Jackson, informează televiziunea americană ABC News.

Kevin McLin, un apropiat al familiei Jackson, a declarat că bunica Jackson pregăteşte întâlnirea dintre primii doi născuţi ai lui Michael şi mama lor naturală. Katherine a fost de acord ca Debbie să primească dreptul de a-şi vizita copiii. "Un psiholog care îi ajută să se pregătească pentru întâlnirea cu ea. Prince Michael a fost cel mai afectat de moartea tatălui său. El obişnuia să meargă peste tot cu Michael - de la întâlniri de afaceri la studiourile de înregistrări. El este destul de tăcut, dar toţi cei trei copii sunt consultaţi de un psiholog, iar Paris îşi exteriorizează emoţiile, ceea ce este un lucru bun", a explicat Kevin McLin.



Încă un ţap ispăşitor
Tabloidul The Sun scria ieri, pe pagina de internet, că megastarul a fost ucis de o combinaţie de Demerol şi Propofol (acesta din urmă fiind cunoscut şi sub numele de Diprivan), care i-a provocat iniţial un atac de cord. Ziarul citează declaraţia medicului personal al lui Michael, Conrad Murray, care se afla în casa artistului în după-amiaza zilei de 25 iunie, dar care dormea în momentul în care cântăreţul îşi pierdea viaţa. Murray ar fi declarat Poliţiei din Los Angeles că în acea zi i-a injectat lui Michael o doză de Propofol (un anestezic folosit în intervenţiile chirurgicale) şi după un timp, probabil după ce efectul Diprivanului ar fi trecut, un ajutor de-al medicului i-ar fi administrat artistului, care acuza dureri mari, şi o doză de Demerol, informează The Sun. Câteva momente mai târziu, Michael a încetat să mai respire. Surse citate de tabloidul britanic susţin că megastarul a murit înainte ca Murray să se trezească. Medicul a încercat în zadar să-i ofere primul ajutor. Michael nu răspundea la stimuli. Dacă artistul ar fi fost conectat la un echipament special (care să monitorizeze impulsurile electrice ale cordului şi nivelul de oxigen din sânge) - aşa cum sunt cele aflate în sălile de operaţii - cineva şi-ar fi dat seama că inima lui era în pericol după doza de Demerol.

Un astfel de aparat nu a fost însă găsit la reşedinţa lui Michael Jackson din Holmby Hills.

×
Subiecte în articol: externe michael jackson katherine jackson