x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Afacerea DSK : Până la urmă, a violat-o!

Afacerea DSK : Până la urmă, a violat-o!

de Sînziana Stancu    |    15 Iul 2011   •   12:49
Afacerea DSK : Până la urmă, a violat-o!

Pe masura ce ziua unei alte audieri cu miza mare in cazul DSK se apropie, rasar de unde nici nu te-astepti noi dovezi care vin sa spijine versiunea faptelor reclamate de victima lui Dominiqur Strauss-Kahn, Nafissatou Diallo. Vineri, 20minutes.fr scria ca o conationala de-a cameristei originare din Guineea, care o trateaza prin psihoterapie de socul suferit dupa incredibilul episod din luna mai, din apartamentul lui DSK de la Hotelul Sofitel din New York, a declarat ca Nafissatou a spus tot adevarul in declaratiile pe care le-a dat anchetatorilor dupa incident. Mariama Diallo a spus clar ca "violul s-a produs', precizand ca "are certitudine' ca pacienta sa spune adevarul. "Ea nu minte. Nu am nici cea mai mica indoiala, ea a spus adevarul. Cunosc acest tip de femei, mai ales ca si eu provin din aceeasi etinie ca si ea si vorbim chiar si aceeasi limba. Nafissatou nu este o prostituata asa cum am citit eu intr-un tabloid, pentru ca in etnia Peul, daca o femeie se culca cu barbati din afara casatoriei este exclusa din counitatea respectiva', a declarat Mariama Diallo, care are intamplator si acelasi nume de familie cu camerista. Specialista a fost mandatata in data de 4 iulie de catre avocatul lui Nafissatou sa ii acorde asistenta psihologica. Mariama s-a specializat in asistenta sociala, avand un master de la Universitatea Columbia si, din 2006, lucreaza la Asociatia Sanctuary for Families (SFF) creata in 1984, pentru a veni in sprijinul femeilor asupra carora s-au comis violente.

Dar si acuzarea, si apararea par sa se intreaca in variante contradictorii de probe. Mai inainte, William Taylor, avocatul lui DSK, spunea ca presupusa victima a clientului sau nu are nici o proba medicala despre presupusul viol. "Dosarul acuzatoarei e gol. Nu exista nici o proba. Nici o rana la umar, nici un semn de violenta, nici o vanataie', declara Taylor.

La randul sau, in data de 1 iulie, avocatul lui Nafissatou, Kenneth Thompson, a dat explicatii diferite total de ceea ce se petrecuse in apartamentul de la Sofitel, in dupa-amiaza zilei de 14 mai, intre DSK si camerista. "Mai intai a tras-o de sani si a pornit atacul impotriva ei (...) apoi i-a molestat vaginul cu atata forta, incat a ranit-o' si i-a rupt si ligamentele unui umar cand a trantit-o puternic pe jos', le-a explicat Thompson anchetatorilor, la recenta intalnire a avocatilor partilor cu procurorul.

×