x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Afaceri - Sarko vinde reactoare

Afaceri - Sarko vinde reactoare

de Sînziana Stancu    |    15 Ian 2008   •   00:00

Preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy, aflat în prima sa vizită oficială în Golf, a încheiat numai în Arabia Saudită, unde s-a întâlnit cu regele Abdallah, contracte de peste 40 de miliarde de euro şi mai multe acorduri de cooperare în sectoarele petrolului, transportului, formării profesionale şi universitare, scrie presa franceză.

Preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy, aflat în prima sa vizită oficială în Golf, a încheiat numai în Arabia Saudită, unde s-a întâlnit cu regele Abdallah, contracte de peste 40 de miliarde de euro şi mai multe acorduri de cooperare în sectoarele petrolului,  transportului, formării profesionale şi universitare, scrie presa franceză.

 

NUCLEARE. Şeful de la Elysee a declarat, de asemenea, că Franţa şi Arabia Saudită vor face totul pentru a împiedica un război al religiilor în regiune. Astăzi, când Sarkozy va ajunge în Emiratele Arabe Unite, grupurile industriale Total, Suez şi Areva vor oficializa contractul lor de furnizare a două reactoare nucleare EPR acestui regat din Golf. Contractul de cooperare în domeniul nuclear civil, pe care Franţa îl va semna cu EAU, este cel de-al treilea, după cele semnate cu Algeria şi Libia.

×
Subiecte în articol: externe