x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Afirmații ȘOC ale șefului forțelor ucrainene despre atacurile asupra teritoriului Federației Ruse

Afirmații ȘOC ale șefului forțelor ucrainene despre atacurile asupra teritoriului Federației Ruse

de Redacția Jurnalul    |    16 Iul 2023   •   22:40
Afirmații ȘOC ale șefului forțelor ucrainene despre atacurile asupra teritoriului Federației Ruse
Sursa foto: Hepta

Kievul a realizat atacuri pe teritoriul Federației Ruse, potrivit declarațiilor comandantului șef al forțelor ucrainene, Valeri Zalujnâi, pentru Washington Post.

''Aceasta este problema noastră şi depinde de noi să decidem cum să ucidem acest inamic. Este posibil şi necesar într-un război să ucidem pe teritoriul său'', a spus acesta, precizând însă că pentru aceste atacuri sunt folosite doar arme fabricate local. 

''Dacă partenerilor noştri le este frică să îşi folosească armele, vom ucide cu ale noastre. Pentru a-mi salva poporul, de ce trebuie să cer permisiunea cuiva pentru ce fac pe teritoriul inamic'', a afirmat Zalujnâi, făcând referire la condițiile aliaților occidentali de a nu ataca teritoriul Rusiei cu muniția livrată. 

Zonele de frontieră ale Rusiei cu Ucraina sunt vizate sistematic de atacuri cu drone și tiruri de artilerie dar autoritățile de la Kiev nu au recunoscut oficial până acum.

Zalujnâi a mai spus că Ucraina nu vrea doar recuperarea teritoriilor din sudul și estul țării, aflate sub controlul forțelor ruse, ci și peninsula Crimeea, anexată de Moscova în 2014. 
''De îndată ce voi avea mijloacele necesare, voi întreprinde ceva. Nu-mi pasă. Nimeni nu mă va opri'', a precizat înaltul oficial militar. 

 

×
Subiecte în articol: ucraina Rusia razboi