x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Agenţia Reuters a fost atacată cibernetic a treia oară în luna august

Agenţia Reuters a fost atacată cibernetic a treia oară în luna august

16 Aug 2012   •   12:42
Agenţia Reuters a fost atacată cibernetic a treia oară în luna august

Site-ul agentiei de stiri Reuters a fost spart pentru a treia oara in aceasta luna. De data aceasta a fost publicata o stire falsa conform careia ministrul de Externe saudit Saud al-Faisal ar fi murit.

Hackerii au spart prima oara sub-site-ul de bloguri al agentiei, la inceputul lunii august, unde au publicat un articol conform caruia armata rebela siriana s-ar retrage.

La doua zile a fost atacat si contul de Twitter al Reuters de unde au fost trimise mesaje pro-siriene.

Este inca neclar cine se afla in statele atacurilor cibernetice.

"Reuters.com a fost tinta unui atac cibernetic, marti. Platforma de bloguri a fost compromisa si au fost publicate stiri false despre decesul ministrului saudit de Externe." a declarat purtatorul de cuvant.

Reuters utilizeaza pentru blogurile sale platforma Wordpress, iar dupa ce agentia a raportat atacul, Mark Jaquith, un membru al echipei care asigura securitatea platformei, a declarat pentru Wall Street Journal ca agen'ia foloseste o varianta veche a platformei despre care se stia ca are probleme de siguranta.

Nu doar agentia Reuters a cazut victima atacurilor cibernetice care sunt legate de conflictul sirian.

O grupare care se autointituleaza "Armata Electronia Siriana" a revendicat atacul asupra site-ului Universitatii Harvard pe care au postat, anul trecut, o fotografie a presedintelui Bashar al-Assad imbracat in uniforma militara.

Saptamana trecuta contul de Tweitter al unui inalt oficial rus a publicat o informatie conform careia Assad ar fi fost ucis la Damasc, fapt care mai tarziu a fost infirmat.

×