x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Agricultura bulgara, spre epoca de aur

Agricultura bulgara, spre epoca de aur

29 Apr 2004   •   00:00

Producatorii bulgari de rachiu, de branza si de cascaval pot sa stea linistiti.

IRINA CRISTEA
Agricultura si industria produselor lactate din Bulgaria „au iesit din iad" si se indreapta in forta spre piata europeana. Asigurarile ii apartin ministrului bulgar de resort, Mehmed Dikme, care ii incurajeaza pe agricultori ca-si vor vedea in curand produsele pe rafturile din statele Uniunii Europene, transmite cotidianul Standart. Oficialii din sectorul agricol nu mai prididesc sa inregistreze progresele.

TOTUL PENTRU CALITATE. O „lumina mare" se vede la capatul tunelului spune ministrul bulgar, facand sa se intrezareasca perspective de succes si pentru branza si cascavalul „made in Bulgaria", produse care nu mai au nevoie, spune chiar ministrul Agriculturii, decat de calitate pentru ca UE sa le permita producatorilor sa le exporte in spatiul comunitar.

Nici pentru bulgarii din viticultura, lucrurile nu stau tocmai prost, crede ministrul. Bulgaria va continua sa produca mastica si rachiu si le va vinde atăt in tara, căt si in tarile membre ale UE.

TARANII DE LA TARA. Pentru ministrul bulgar, chiar si problema trecerii bulgarilor de la statutul de taran la cel de agricultor este una falsa. „Daca vorbim in termeni geografici, ei sunt tarani deoarece, traiesc la tara. Dar, in termeni profesionali, intotdeauna au fost agricultori, deoarece se ocupa cu agricultura si nu pentru ca, de exemplu, sunt membri ai unui partid agrarian", a conchis ministrul Mehmed Dikme.

×
Subiecte în articol: externe