x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Agricultura spaniolă, lovită catastrofal de bacteria de E.coli.

Agricultura spaniolă, lovită catastrofal de bacteria de E.coli.

31 Mai 2011   •   06:42
Agricultura spaniolă, lovită catastrofal de bacteria de E.coli.

Lovitura grea pentru agricultura spaniola. Fermele si fabricile de procesare a legumelor au suferit pierderi irecuperabile din cauza isteriei provocate de bacteria E.coli. O reprezentanta a conducerii iberice spune ca tara sa a fost grav afectata de zvonuri.

In ultima saptamana, bacteria E.coli a facut ravagii in Europa. A ucis 11 persoane in Germania si a infectat aproape 1000. Suedia, Danemarca, Olanda, Marea Britanie si Elvetia au raportat la randul lor noi cazuri. Autoritatile sanitare germane au ajuns la concluzia ca bacteria ar proveni, cel mai probabil, din Spania. Mai exact, de la unele loturi de castraveti contaminati din provincia Andalucia.

Autoritatile spaniole au facut controale la mai multe ferme din zona, insa spun ca nu pot stabili cu exactitate sursa bacteriei si se tem ca ar putea fi vorba despre interese comerciale.

Germania, Cehia si Austria au retras, preventiv de pe piata, cantitati impresionante de legume importate din Spania. De asemenea, comenzile facute in avans, au fost anulate. Masurile au avut un efect devastator asupra agriculturii iberice. Spaniolii spun ca pagubele provocate de aceasta criza sunt irecuperabile.

×