x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ahmadinejad: "Forţele noastre armate vor tăia mâna oricui va dori să tragă un glonţ spre Iran"

Ahmadinejad: "Forţele noastre armate vor tăia mâna oricui va dori să tragă un glonţ spre Iran"

22 Sep 2009   •   00:00
Ahmadinejad: "Forţele noastre armate vor tăia mâna oricui va dori să tragă un glonţ spre Iran"
Sursa foto: Vahid Salemi/AP

Preşedintele iranian, Mahmoud Ahmadinejad, a declarat astăzi că nici o putere nu va îndrăzni să agreseze Iranul, cerându-le puterilor străine să-şi retragă trupele din regiune, cu ocazia unui discurs susţinut în cadrul defilării anuale a forţelor armate."Nici o putere nu va îndrăzni să conceapă o idee privind agresarea Iranului", a precizat Ahmadinejad în cadrul unui discurs difuzat de televiziunea de stat, relatează AFP.

"Forţele noastre armate vor tăia oriunde în lume mâna oricui va dori să tragă un glonţ spre Iran, chiar înainte de a apăsa pe trăgaci", a declarat preşedintele ultraconservator, potrivit căruia capacitatea militară a Iranului este doar "defensivă".

Premierul israelian Benjamin Netanyahu nu a exclus niciodată varianta unui atac militar împotriva Iranului, insistând asupra faptului că Israelul nu şi-ar permite ca regimul de le Teheran, care a afirmat că vrea să şteargă statul israelian de pe hartă, să dispună de bomba atomică.

Ahmadinejad a cerut de asemenea retragerea trupelor străine din regiune, făcând referire la situaţia din Irak şi din Afganistan.

"Vă sfătuiesc să vă întoarceţi în ţările voastre şi să vă folosiţi imensele cheltuieli militare pentru a a rezolva problemele popoarelor voastre. Este mai bine pentru voi", a afirmat el.

"Precum aţi văzut în Irak şi în Afganistan, popoarele din regiune manifestă ostilitate faţă de prezenţa străinilor şi este imposibil ca puterile străine să poată avea baze (militare) pe termen lung în regiune", a adăugat el.

×
Subiecte în articol: externe ahmadinejad iran