x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Airbus A310, cu 153 de pasageri, prăbuşit în Oceanul Indian. Un copil, supravieţuitor al accidentului!

Airbus A310, cu 153 de pasageri, prăbuşit în Oceanul Indian. Un copil, supravieţuitor al accidentului!

30 Iun 2009   •   00:00
Airbus A310, cu 153 de pasageri, prăbuşit în Oceanul Indian. Un copil, supravieţuitor al accidentului!

Un avion de linie de tip Airbus A310, aparţinând companiei Yemenia, s-a prăbuşit, în această dimineaţă, în largul Insulelor Comore, din Oceanul Indian. Un oficial din cadrul Aviaţiei civile, Mohammad Abdel Kader, a declarat că "au fost văzute cadavre plutind pe suprafaţa apei, iar o pată de carburant a fost reperată la circa 16-17 mile marine de Moroni".



UPDATE. Un copil, pasager al Airbus A310-300 care s-a prăbuşit în noaptea de luni spre marţi în Oceanul Indian, a fost găsit 'în viaţă' de către echipele de salvare, au anunţat surse medicale locale şi un oficial al poliţiei din Comore, informează AFP şi Associated Press, citate de Agerpres.

Un ofiţer de la departamentul de imigrări, Rachida Abdullah, a declarat că un copil a fost salvat de la locul accidentului, precizând că până acum nu a mai fost găsit nici un alt supravieţuitor. Echipele de intervenţie au mai recuperat trei corpuri, precum şi rămăşiţe ale avionului.

Aeronava, cu peste 153 de oameni la bord, plecase din Yemen cu destinaţia Insulele Comore, dar s-a prăbuşit cu doar o oră înainte de a ajunge la destinaţie, scrie antena3.ro.

Iniţial s-a crezut că este vorba despre un Airbus A330, acelaşi tip cu cel prăbuşit în urmă cu aproape o lună în  Atlantic. Însă, potrivit unor surse aeroportuare, citate de AFP, avionul este un A310. Confuzia a apărut din cauza unei escale, pasagerii schimbând aeronava în Yemen.

Potrivit Mediafax, care citează AFP, la bordul avionului se aflau 66 de cetăţeni francezi din cei 153 de pasageri şi membri ai echipajului. Nu se cunosc motivele care au dus la prăbuşirea avionului.

Acesta este cel de-al doilea incident în care este implicat un avion Airbus în decurs de o lună.

În noaptea de 31 mai spre 1 iunie, un avion Airbus A330, aparţinând companiei Air France, a dispărut deasupra Oceanului Atlantic, cu 228 de persoane la bord. (V.A.)

×
Subiecte în articol: externe