x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Al Qaeda a mai primit o lovitură: liderul din Africa de Est a fost ucis.

Al Qaeda a mai primit o lovitură: liderul din Africa de Est a fost ucis.

11 Iun 2011   •   14:08
Al Qaeda a mai primit o lovitură: liderul din Africa de Est a fost ucis.

Presupusul lider al retelei teroriste in Africa de Est, Fazul Abdullah Muhammad, cel care a organizat atentatele impotriva ambasadelor americane de la Nairobi si Dar es-Salaam, in iulie 1998, a fost ucis la Mogadiscio, capitala Somaliei.

Conform BBC, doi presupusi teroristi au fost ucisi in noaptea de marti spre miercuri in nordul capitalei somaleze in timpul unei confruntari la un baraj rutier, potrivit serviciilor de securitate ale guvernului de tranzitie de la Mogadiscio. Uciderea liderului local Al Qaeda a fost confirmata si de un fost colaborator al acestuia care a declarat, sub protectia anonimatului, ca “unul dintre cei doi barbati ucisi este Fazul Abdullah, Allah sa ii binecuvanteze sufletul'.

Acesta se afla pe lista celor mai cautate persoane de catre autoritatile americane, care au pus pe capul lui Fazul Abdullah o recompensa de cinci milioane de dolari dupa implicarea in atentatele din Kenya si Tanzania, soldate cu moartea a 224 de persoane in iulie 1998.

Teroristul a fost implicat si in atentatele antiisraeliene de la Mombasa, soldate cu 15 morti, la 28 noiembrie 2002. Potrivit serviciilor secrete americane, Fazul tocmai preluase in acea perioada conducerea operatiunilor Al Qaeda pentru Africa de Est.

×
Subiecte în articol: africa terorist al qaida