x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Al-Qaida cere răpirea creştinilor şi familiei regale din Arabia Saudită

Al-Qaida cere răpirea creştinilor şi familiei regale din Arabia Saudită

04 Iun 2010   •   00:00

Grupul Al Qaeda din Yemen a ordonat celulelor sale din Arabia Saudită să răpească creştini şi prinţi saudiţi pentru a presa pentru eliberarea militanţilor săi închişi în centrele saudite de detenţie.



"Ordonăm soldaţilor noştri din Arabia Saudită să formeze celule pentru a răpi creştini şi prinţi saudiţi, miniştrii lor şi ofiţeri de securitate pentru a presa în favoarea eliberării surorilor noastre reţinute şi familiile ," arăta Saeed al-Shihri, vicelideri al Al-Qaida din peninsula arabă într-un mesaj audio.

"Le spunem soldaţilor noştri, trebuie să răpiţi pentru a elibera deţinuţii," sublinia al-Shihri în mesajul să ce durează 17 minute.

Al-Shihri, cetăţean saudit, care a fost prizonier la Guantanamo, a citat-o pe "preoteasa" Hailah al-Qaseer, văduvă a unui militant saudit care ar fi fost ucis de autorităţile saudite în urmă cu şase ani.

Yemen, sediul liderului al-Qaida Osama bin Laden, şi-a intensificat operaţiunile de securitate şi raidurile aeriene contra grupurilor teroriste, după ce aripa reţelei teroriste din acest stat şi-a asumat responsabilitatea pentru atentatul eşuat asupra unui avion de linie american, de Crăciun anul trecut.

Luna trecută, un atentator sinucigaş yemenit a încercat să îl asasineze pe trimisul special în Yemen, Tim Torlot. Atacul a eşuat.

antena3

×
Subiecte în articol: externe