x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Al-Qaida îi cere preşedintelui Iranului să nu mai dea vina pe guvernul SUA pentru atentatele de la 11 septembrie

Al-Qaida îi cere preşedintelui Iranului să nu mai dea vina pe guvernul SUA pentru atentatele de la 11 septembrie

29 Sep 2011   •   13:08
Al-Qaida îi cere preşedintelui Iranului să nu mai dea vina pe guvernul SUA pentru atentatele de la 11 septembrie

Al-Qaida este numultumita de declaratiile presedintelui iranian, Mahmoud Ahmadinejad, care a afirmat in mai multe randuri ca atentatele teroriste de la 11 septembrie 2001 au fost puse la cale de guvernul SUA, pentru a justifica invadarea Afganistanului.

In revista in limba engleza Inspire a al-Qaida, teoriile lui Ahmadinejad sunt puse pe seama invidiei presedintelui iranian, al carui "anti-americanism" este considerat unul de convenienta.

"Guvernul iranian, prin gura presedintelui Ahmadinejad spune ca nu crede ca al-Qaida a fost in spatele atentatelor de la 11 septembrie, ci guvernul SUA. Ne punem intrebarea: de ce Iran sustine o teorie atat de absurda, care sfideaza logica si evidentele"?, se scrie in publicatia al-Qaida, citata de mass media iraniene.

La reuninunea ONU de saptamana trecuta, Ahmadinejad si-a exprimat din nou indoielile privind versiunea oficiala a "misterioaselor atentate de la 11 septembrie".

"Folosindu-se de reteaua mediatica imperialista, colonialistii acestia ameninta cu sanctiuni militare pe oricine pune la indoiala Holocaustul si evenimentele de la 11 septembrie", a spus Ahmadinejad.

Publicatia al-Qaida insista, insa, ca Iranul nu vrea decat sa discrediteze gruparea terorista.

"Pentru Iran, al-Qaida este un competitor pentru inimile si mintile musulmanilor desradacinati din intreaga lume. Al-Qaida a reusit ceea ce Iranul nu a putut. De aceea, iranienii vor sa arunce indoiala asupra atentatelor de la 11 septembrie. Si cum altfel, decat prin teorii ale conspiratiei", se arata in articol.

"Pentru Iran, anti-americanismul este doar un joc politic. Este impotriva Americii cand ii convine si un colaborator al SUA, cand poate trage foloase", se mai arata in articol.

×
Subiecte în articol: ahmadinejad al-qaida 11 septembrie