x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Al treilea eşec în tentativa de formare a unui Guvern în Grecia. Şi socialistul Venizelos a depus armele

Al treilea eşec în tentativa de formare a unui Guvern în Grecia. Şi socialistul Venizelos a depus armele

de Marina Constantinoiu    |    11 Mai 2012   •   18:29

Liderul socialist elen Evangelos Venizelos a esuat in tentativa de formare a unui Guvern de coalitie in Grecia, dupa incercari esuate ale lui Alexis Tsipras, reprezentantul stangii radicale si ale lui Antonis Samaras, liderul conservatorilor, informeaza AFP.

"Il voi informa pe presedintele tarii in legatura cu acest esec si sper ca, in cursul reuniunii cu Carolos Papoulias, fiecare partid isi va asuma responsabilitatea pentru aceste esecuri", a declarat Venizelos.

In urma cu putin timp, Alexis Tsipras, liderul formatiunii radicale de stanga Syriza, a anuntat ca renunta sa participe la un guvern de coalitie alaturi de formatiunile proausteritate - Noua Democratie si Pasok.

"Nu Syriza renunta la formarea unui guvern de coalitie, ci este vointa poporului grec", a declarat Tsipras dupa intrevederea cu liderul Pasok, Evangelos Venizelos.

De acum inainte, singura sansa de formare a unui Guvern ii apartine presedintelui Carolos Papoulias, care va avea o intalnire cu liderii partidelor zilele urmatoare.

×
Subiecte în articol: guvern grecia esec pasok