x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Albă ca Zăpada „politically correct”, adio „Făt-Frumos” și cei 7 pitici

Albă ca Zăpada „politically correct”, adio „Făt-Frumos” și cei 7 pitici

de Redacția Jurnalul    |    16 Iul 2023   •   23:40
Albă ca Zăpada „politically correct”, adio „Făt-Frumos” și cei 7 pitici
Sursa foto: Disney

Controversă legată de cel mai recent film Disney, "Albă ca Zăpada", acuzat de denaturarea basmului din 1937 în numele "corectitudinii politice".

Făt-Frumos și cei șapte pitici au fost înlocuiți de creaturi magice.

Daily Mail a publicat câteva fotografii realizate în timpul filmărilor, care îi înfățișează pentru prima dată pe Albă ca Zăpada, prinț și cei șapte pitici. Controversa se referă la faptul că piticii sunt altfel în ceea ce privește înălțimea, sexul și etnia.

Imaginile publicate de Daily Mail arată noua Albă ca Zăpada din filmul ce va fi lansat în 2024, inspirat de „Albă ca Zăpada și cei șapte pitici”. Din povestea originală, însă, a rămas doar titlul. Albă ca Zăpada nu mai are "pielea albă ca laptele", ci este de origine latino-americană, vor fi toți cei 7 pitici, dar nu vor mai fi pitici, iar prințul și-a pierdut rolul, pentru a arăta că o femeie se poate descurca perfect singură.

Protagonista filmului care urmează să fie lansat anul viitor, Rachel Zegler, a apărat modificările subliniind că basmul "trebuia modernizat".

Disney a explicat că s-a consultat cu mai mulți membri ai comunității de „pitici” și a dorit „o abordare nouă a poveștii”. Pe de altă parte, scenariul a fost scris de Greta Gerwig, regizoarea filmelor „Barbie” și „Little Women”, o maestră în modernizarea marilor clasici ai trecutului. Chiar dacă prințul a fost modificat și el, Albă ca Zăpada se salvează singură și nu are nevoie de un bărbat pe cal pentru a-și realiza visele.

(sursa: Mediafax)

×