x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Alegeri în SUA - Bătălia pentru Michigan şi Nevada

Alegeri în SUA - Bătălia pentru Michigan şi Nevada

de Irina Cristea    |    15 Ian 2008   •   00:00

Michigan şi Nevada sunt statele unde pretendenţii la nominalizarea în cursa pentru Casa Albă se confruntă în aceste zile. Miza este diferită însă pentru cele două tabere, relateaza RRA, preluat de Rador.



Michigan şi Nevada sunt statele unde pretendenţii la nominalizarea în cursa pentru Casa Albă se confruntă în aceste zile. Miza este diferită însă pentru cele două tabere, relateaza RRA, preluat de Rador.

Pentru republicani, alegerile primare din Michigan, care au loc azi, sunt extrem de importante, favoriţii fiind veteranul John McCain şi fostul guvernator de Massachusetts, Mitt Romney. Democraţii preferă să se concentreze asupra adunării alectorale din Nevada, care va avea loc sâmbătă.


Campania republicană din Michigan a avut drept temă principală economia locală, afectată de criza industriei de automobile, cea mai importantă activitate din acest stat. Sondajele indică, înaintea scrutinului, un avantaj al lui McCain faţă de Romney. Ambii candidaţi au, într-un fel sau altul, un trecut care îi leagă de statul cu capitala la Detroit. John McCain a câştigat în Michigan acum opt ani, în confruntarea cu rivalul său de atunci, George W. Bush. Cât despre Romney, tatăl său a fost, acum 40 de ani, guvernatorul acestui stat.


DOAR 5%. În tabăra democrată, ocupată cu pregătirea adunării electorale din Nevada, sondajele indică un avantaj redus al lui Barack Obama faţă de Hillary Clinton.

Potrivit Reuters, diferenţă este de cinci procente. Importantă va fi însă rată de participare, în condiţiile în care este prima dată câd Nevada organizează adunări electorale. Acestea sunt diferite de alegerile primare, unde candidatul preferat este desemnat în mod direct. Adunările electorale presupun ca participanţii să îşi exprime preferinţele electorale organizaţi în grupuri înainte de o serie de dezbateri care pot dura până la două ore.

×
Subiecte în articol: externe