x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Alegeri legislative în Siria

Alegeri legislative în Siria

19 Iul 2020   •   22:00
Alegeri legislative în Siria

Sirienii votează astăzi componența noului parlament, într-o ţară distrusă de război şi în plină criză economică, în care președintele Bashar al-Assad (foto) şi-a consolidat puterea în cea mai mare parte a teritoriului, transmite AFP.

Este a treia serie de alegeri parlamentare de la declanşarea, în 2011, a conflictului soldat până acum cu peste 380.000 de morţi, care a dus la exodul a milioane de oameni. Potrivit Comisiei Electorale de la Damasc, alegerile sunt organizate în peste 7.400 de secţii de votare și, pentru prima dată, scrutinul se desfăşoară şi în foste bastioane ale rebelilor.

Partidul Baas, aflat la putere de o jumătate de secol, câştigă de obicei la un scor mare aceste legislative, organizate o dată la fiecare patru ani pentru alegerea a 250 de deputaţi, în timp ce majoritatea opozanţilor trăiesc în exil sau în zone care se sustrag controlului Damascului.

Prevăzute iniţial să aibă loc în aprilie, alegerile au fost amânate de două ori din cauza pandemiei de coronavirus, care, potrivit cifrelor oficiale, a contaminat aproape 500 de persoane şi a făcut 25 de morţi în regiunile aflate sub controlul regimului.

Printre cei 1.658 de candidaţi se află şi oameni de afaceri.

×
Subiecte în articol: alegeri siria