x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Alegeri moldoveneşti validate cu ceasuri elveţiene

Alegeri moldoveneşti validate cu ceasuri elveţiene

de Cristiana Toader    |    17 Iul 2009   •   00:00

Membrii Curţii Constituţionale şi ai Comisiei Electorale Centrale din R. Moldova au primit în dar ceasuri de la preşedintele Vladimir Voronin după validarea scrutinului parlamentar din 5 aprilie, dezvăluie Jurnal de Chişinău în ediţia electronică.



Cumpărate din fonduri publice, ceasurile au fost dăruite de Voronin în semn de recunoştinţă faţă de cei care au validat rezultatele scrutinului. Potrivit sursei menţionate, la o lună de la alegerile parlamentare din 5 aprilie, mai mulţi membri ai Comisiei Electorale Centrale (CEC) şi toţi membrii instanţei constituţionale au fost invitaţi de preşedintele Voronin la o ceremonie în cadrul căreia "li s-a mulţumit" prin oferirea unor ceasuri elveţiene.

Potrivit surselor citate de Jurnal de Chişinău, astfel de ceasuri au primit şi membri ai Comisiei Electorale Centrale, inclusiv preşedintele Eugen Ştirbu, vicepreşedintele Renata Lapti şi secretarul Iurie Ciocan. Ştirbu a confirmat că a primit un astfel de ceas din mâna lui Voronin, în timp ce secretarul Comisiei, Iurie Ciocan, susţine că nu a primit niciun fel de cadou de la preşedinte.

Potrivit ziarului Timpul, cadouri similare ar fi primit şi membrii Adunării Populare din Găgăuzia, la sfârşitul lunii iunie. Pe 27 iunie, Voronin i-a invitat pe toţi deputaţii găgăuzi la vila sa de la Condrita unde le-a promis că le va rezolva toate problemele şi le-a dăruit câte un ceas în valoare de aproximativ 400 de euro.

×
Subiecte în articol: externe