x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un cunoscut bariton a murit în timpul unui concert. „Alejandro a fost un înger pe pământ”

Un cunoscut bariton a murit în timpul unui concert. „Alejandro a fost un înger pe pământ”

de Redacția Jurnalul    |    24 Sep 2023   •   21:19
Un cunoscut bariton a murit în timpul unui concert. „Alejandro a fost un înger pe pământ”
Sursa foto: operabase.com

Baritonul argentinian Alejandro Meerapfel a murit la vârsta de 54 de ani în urma unui atac de cord în timpul unui concert la un festival de muzică din Ambronay, în estul Franței, au anunțat organizatorii evenimentului.

"Suntem întristați să anunțăm că baritonul a murit în urma unui atac de cord pe scenă ieri (vineri) seara, în timpul unui concert" la cel de-al 44-lea festival de muzică barocă de la Ambronay", se arată într-un comunicat al conducerii centrului cultural din Ambronay, potrivit El Mundo.

Ansamblul Cappella Mediterranea și Corul de Cameră din Namur se aflau pe scena din Ambronay, dirijat de argentinianul Leonardo García Alarcón, când baritonului i s-a făcut rău.

Meerapfel „a jucat” de-a lungul carierei sale în numeroase teatre din Europa și America Latină. Printre interpretările sale ca protagonist se numără „Don Giovanni”, „La Bohème” și „Don Carlo”.

"Dispariția sa brutală ne-a șocat pe toți", au declarat organizatorii festivalului Ambronay, unde Meerapfel colaborase în numeroase ocazii.

"Alejandro a fost un înger pe pământ. Înaintea concertului, zâmbetul și buna lui dispoziție au umplut sufletele întregii echipe artistice și ale festivalului", a declarat García Alarcón.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Alejandro Meerapfel Ambronay