x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Aleksandr Lukaşenko acuză Polonia şi NATO că vor să anexeze teritorii din Ucraina

Aleksandr Lukaşenko acuză Polonia şi NATO că vor să anexeze teritorii din Ucraina

23 Mai 2022   •   23:05
Aleksandr Lukaşenko acuză Polonia şi NATO că vor să anexeze teritorii din Ucraina
Sursa foto: Hepta

Preşedintele Belarusului, Aleksandr Lukaşenko, a afirmat luni, cu ocazia întâlnirii cu omologul său rus Vladimir Putin, că Polonia şi NATO intenţionează să "dezmembreze" Ucraina, fiind convins că la un moment dat liderii ucraineni vor trebui să ceară ajutorul Rusiei şi Belarusului.

"Ceea ce ne îngrijorează este că polonezii şi NATO sunt dispuşi să intervină şi să ajute la acapararea vestului Ucrainei, aşa cum a fost înainte de 1939, vor să dezmembreze Ucraina", a afirmat Aleksandr Lukaşenko, citat de agenţia Reuters şi de postul de televiziune BBC News.

Alekandr Lukaşenko a subliniat, în cursul întâlnirii în oraşul rus Soci cu preşedintele Vladimir Putin, că la un moment dat liderii de la Kiev vor trebui să ceară susţinerea Rusiei şi Belarusului pentru recuperarea teritoriilor. Lukaşenko nu a oferit detalii despre argumentaţia sa, dar în trecut Rusia a sugerat că Polonia ar putea încerca că obţină controlul asupra regiunilor istorice care au trecut la Ucraina. Varşovia a respins aceste acuzaţii. Polonia este unul dintre principalii susţinători ai Administraţiei Volodimir Zelenski, în contextul războiului dintre Ucraina şi Rusia.

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a anexat regiunea ucraineană Crimeea în 2014, iar în februarie 2022, cu câteva zile înaintea intervenţiei militare în Ucraina, a recunoscut independenţa regiunilor separatiste ucrainene Lugansk şi Doneţk şi este acuzat că ar vrea să le anexeze.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: aleksandr lukasenko