x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Aleksei Navalnîi ar putea fi condamnat la alți 15 ani de închisoare. Acuzațiile împotriva opozantului rus

Aleksei Navalnîi ar putea fi condamnat la alți 15 ani de închisoare. Acuzațiile împotriva opozantului rus

01 Iun 2022   •   17:45
Aleksei Navalnîi ar putea fi condamnat la alți 15 ani de închisoare. Acuzațiile împotriva opozantului rus

Cunoscutul opozant rus Aleksei Navalnîi a fost condamnat la 9 ani de închisoare și este pasibil de alți 15 ani în detenție, scrie dpa.

Purtătoarea de cuvânt a acestuia, Kira Iarmîş, a transmis pe Twitter că va executa pedeapsa în condiții dure. 

"Putin nu-l va lăsa pe Aleksei să iasă atât timp cât va fi la putere. Prin urmare, este de datoria noastră să punem capăt puterii sale cât mai curând posibil", a spus ea, precizând că este de acord cu sancțiunile occidentale impuse Rusiei în contextul războiului din Ucraina.

Navalnîi va mai fi judecat într-un alt dosar unde este acuzat de extremism, riscând o pedeapsă de 15 ani de închisoare. "Am creat, după cum se dovedeşte, un grup extremist pentru a incita la ură împotriva oficialilor şi a oligarhilor", a scris acesta pe Instagram. 

Opozantul a fost otrăvit cu substanța neurotoxică Noviciok, de proveniență sovietică în timpul unui zbor din Siberia. A fost tratat și salvat într-un spital din Berlin, după care s-a întors în Rusia, unde a fost arestat pe aeroport și de atunci se află în închisoare. Acesta l-a acuzat pe Vladimir Putin de tentativă de asasisnat, acuzație respinsă de autorități. 



 

×
Subiecte în articol: Aleksei Navalnîi