x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Aleksei Navalnîi rămâne în arest până pe 15 februarie

Aleksei Navalnîi rămâne în arest până pe 15 februarie

18 Ian 2021   •   17:00
Aleksei Navalnîi rămâne în arest până pe 15 februarie

Aleksei Navalnîi rămâne în arest pentru 30 de zile, până pe 15 februarie, a decis, luni, judecătorul din Himki, unde opozantul lui Vladimir Putin a fost judecat chiar în secția de poliție unde a fost dus după ce a aterizat în Rusia, scrie Mediafax.

Avocatul lui Aleksei Navalnîi a anunțat pe Twitter că judecătorul a decis ca acesta să rămână în arest pentru 30 de zile, până pe 15 februarie 2021.

Judecătorul de ședință a fost Elema Morozova, de la Judecătoria orașului Himki.

Aleksei Navalnîi a fost judecat chiar în secția de Poliție, unde a fost dus după ce a aterizat, duminică seara, în Rusia.

Ministerul de Interne din Federația Rusă a explicat motivul pentru care Navalnîi a fost judecat în secția de poliție Himki.

„În legătură cu faptul că, la 17 ianuarie, ziua sosirii din Germania în Federația Rusă, condamnatul condiționat Navalny nu a avut rezultate actualizate ale testelor pentru infecția cu coronavirus, conducerea departamentului 2 de poliție al Ministerului Afacerilor Interne din Rusia pentru orașul Himki a apelat la Tribunalul Himki din regiunea Moscovei, cu o solicitare pentru a ține o ședință pe teren la locul de detenție efectiv al deținutului. Pentru siguranța sanitară și epidemiologică, accesul în sala unde are loc ședința de judecată este limitat", arată MI din Rusia

Aleksei Navalnîi, un critic al preşedintelui rus Vladimir Putin, s-a simţit extrem de rău, pe 20 august 2020, într-un avion care zbura între oraşele Tomsk şi Moscova, după ce a băut un ceai în aeroport, înaintea decolării. Piloţii avionului au decis aterizarea de urgenţă în oraşul Omsk, unde disidentul rus a primit primele îngrijiri medicale. Medicii din oraşul Omsk au declarat că disidentul nu a fost otrăvit. Autorităţile germane au confirmat însă că Aleksei Navalnîi, care a fost transferat în comă în Germania, a fost otrăvit cu o substanţă neurotoxică. Aleksei Navalnîi şi-a revenit la câteva săptămâni după atac. Rusia a negat orice implicare în incident.

×
Subiecte în articol: Aleksei Navalnîi arest