x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Alertă chimică în Bulgaria: 2500 de oameni evacuţi după o scurgere de substanţe chimice

Alertă chimică în Bulgaria: 2500 de oameni evacuţi după o scurgere de substanţe chimice

11 Iul 2011   •   07:00
Alertă chimică în Bulgaria: 2500 de oameni evacuţi după o scurgere de substanţe chimice

2500 de persoane au fost evacuate, in aceasta dimineata, in orasul Debelets din nordul Bulgariei, dupa un accident in care a fost implicata o cisterna inmatriculata in Turcia, care transporta substante chimice.

Cisterna, care venea dinspre Kaliferevo si se indrepta catre Veliko Tarnovo, s-a rasturnat in cursul noptii in apropiere de Debelets, potrivit cotidianului Dnvenik, citat de Novinite.com.

Primii evacuati au fost 51 de copii, aflati intr-o gradinita din apropierea locului unde s-a produs accidentul si unde au fost inregistrate niveluri ridicate de emisii chimice nocive.

Cisterna transporta styrene, o substanta chimica periculoasa in cazul contactului cu ochii sau cu pielea, dar si in caz de ingestie sau inhalare.

Locuitorii, transportati cu autobuze, ambulante si autovehicule proprietate privata, au fost gazduiti la Veliko Tarnovo si intr-un sat aflat in vecinatate.

Primarul din Debelets a afirmat ca substantele chimice eliberate in atmosfera incep sa se depuna pe sol. "Vom astepta sa scada temperatura pentru a ne asigura ca nu se mai evapora din sol substante periculoase", a declarat primarul.

Conform Focus News, o parte din incarcatura s-a scurs in raul din apropiere si a este transportata in aval, catre zona unui cartier rezidential din Veliko Tarnovo.

×