UPDATE - Ameninţări cu bombă au fost semnalate la bordul a două avioane care urmau să aterizeze miercuri pe aeroportul internaţional Zaventem din Bruxelles, potrivit postului de televiziune flamand VRT, citat de Reuters.
Ambele avioane au aterizat însă fără incidente. O purtătoare de cuvânt a aeroportului dezminţise deja existenţa vreunei alerte sau probleme la aeroport.
Un procuror belgian a confirmat că s-a deschis o investigaţie despre alerte, dar a refuzat să ofere alte detalii.
Bart Raes, un report al televiziunii belgiene Woestijnvis/Proximus TV, a postat în reţeaua Twitter un mesaj în care afirma că se află la bordul unuia dintre cele două avioane, care vendea de la Oslo, şi că pilotul a primit o ameninţare cu bombă cu 20 de minute înainte de aterizare. Potrivit lui Raes, pasagerii au fost informaţi despre incident şi li s-a cerut să aştepte 10 minute înainte de debarcare, după aterizarea avionului, precizează Reuters.
Presa belgiană afirma că alte avioane care urmau să aterizeze la Zaventem au fost dirijate spre alte aeroporturi.
Aeroportul internaţional din Bruxelles a fost ţinta unui atac terorist sinucigaş în martie, iar unii dintre autorii atentatelor din noiembrie 2015 de la Paris aveau reşedinţe în Belgia, reaminteşte Reuters.
Stirea initiala - Alerte cu bombă au fost semnalate miercuri la bordul a două avioane cu destinaţia Bruxelles, unul dintre avioane aterizând în siguranţă pe aeroportul Zaventem, a anunţat postul de televiziune flamand VRT, relatează Reuters.
O purtătoare de cuvânt a poliţiei aeroportului a precizat că nu s-a declarat stare de alertă cu bombă şi nu s-a înregistrat nicio problemă la aeroport.
Potrivit VRT, unul dintre avioane, care venea de la Oslo a aterizat în siguranţă.
Procurorii federali tratează cu seriozitate ameninţarea şi au luat o serie de măsuri de securitate, a anunţat VRT, care l-a citat de procurorul
Eric Van der Sypt.
Reporter la postul de televiziune belgian Woestijnvis/Proximus TV, Bart Raes a scris pe Twitter că se afla în zborul de la Oslo şi că pilotul a primit
ameninţare cu bombă cu 20 de minute înainte de aterizare.
Bart Raes a afirmat că pasagerii au fost informaţi în legătură cu ameninţarea şi au aşteptat 10 minute înainte de a ieşi din avion, după ce acesta aterizase deja. Potrivit media belgiene, unele avioane au fost redirecţionate spre alte aeroporturi.
Atentatele comise în martie la metroul şi aeroportul din Bruxelles s-au soldat cu 32 de morţi. Mulţi dintre cei care au comis atentatele din noiembrie de la Paris, soldate cu 130 de morţi, îşi aveau baza în Belgia
Sursa: AGERPRES