Poliţia a fost chemată de proprietarul bărcii, care a văzut urme de sânge pe lângă ambarcaţiune. Când a deschis uşa cabinei, acesta a văzut un bărbat acoperit de sânge şi a chemat poliţia.
La faţa locului s-au prezentat forţe de intervenţie, ambulanţe şi elicoptere. Înainte de a fi capturat, asupra lui Jokar s-au aruncat grenade de tip "flash-bang", care slăbesc temporar vederea şi azul victimei, dezorientându-l.
UPDATE 18:38 - Împuşcături şi explozii au putut fi auzite într-o casă în care poliţiştii îl căutau pe Jokar Ţarnaev, al doilea suspect în cazul atentatului de la maratonul din Boston, informează Fox News.
Potrivit unor martori, cecenul de 19 ani ar purta o vestă cu explozibil. Poliţiştii dotaţi cu veste antiglonţ au restrâns perimetrul în care teroristul este căutat la cartierul Watertown, din Boston, continuând căutările din uşă în uşă.
Oficiali ai poliţiei au avertizat cetăţenii că Jokar Ţarnaev este înarmat şi probabil va ucide pe oricine îi iese în cale.
Tamerlan Ţarnaev, fratele de 26 de ani al lui Jokar, a fost declarat mort la spital, după ce a fost împuşcat de poliţişti, în urmă cu mai multe ore, în timpul unei confruntări.
Tamerlan Ţarnaev a fost subiectul unui fotoreportaj, în 2009, pe vremea când se antrena într-o sală de box şi spera să intre în echipa olimpică a Statelor Unite.
"Nu-i înţeleg pe americani. N-am niciun prieten american de când am venit în această ţară", ar fi declarat Tamerlan, la vremea respectivă.
Acelaşi fotojurnalist a declarat că Tamerlan i-a povestit că el şi familia sa au fugit din Cecenia în anii '90, ca să scape de război. Acesta a petrecut trei ani în Kazakhstan, înainte să ajungă în SUA, cu statut de refugiat.
UPDATE 15:01 - Cele două persoane suspectate de comiterea atentatului sunt doi fraţi de origine cecenă, afirmă vineri postul american NBC News.
Mii de poliţişti puternic înarmaţi au mers din casă în casă vineri dimineaţa, în Watertown, o localitate din apropiere de Boston, în nord-estul Statelor Unite, în cadrul unei vaste operaţiuni de căutare a celui de al doilea suspect în atentatul care a îndoliat luni maratonul din oraş.
Toate trenurile şi autobuzele au fost oprite în regiunea Boston, cu scopul de a împiedica suspectul să fugă, iar autorităţile au cerut câtorva sute de mii de locuitori ai mai multor localităţi din jurul Watertown să rămână în case.
UPDATE 14:02 - Suspectul despre care poliţia americană crede că este implicat în atentatele de la Maratonul din Boston a fost identificat drept Djohar A. Ţarnev, 19 ani, şi locuia în Cambridge, Massachusetts, informează Associated Press. Celălalt suspect, al cărui nume nu a fost făcut public, a decedat la spitalul Beth Israel din Boston ca urmare a rănilor suferite. Ambii suspecţi proveneau din Rusia, dintr-o regiune din apropierea Ceceniei, şi trăiau în SUA de cel puţin un an de zile.
UPDATE 13:40 - Cel de-al doilea suspect în cazul atentatelor cu bombe de la maratonul din Boston a fost încercuit de poliţişti. Populaţia este evacuată din suburbia unde s-a refugiat suspectul. Suspectul este înarmat şi, potrivit Poliţiei, a fost rănit.
UPDATE 12:10 - Suspectul în atentatul de la maratonul din Boston, care a fost arestat de poliţia americană vineri dimineaţă, a murit la spital, au anunţat posturile locale de televiziune, citate de AFP. Şeful poliţiei din Boston a confirmat vineri moartea unui suspect şi urmărirea celui de-al doilea. "Un altul a fugit (...), înarmat şi periculos", a precizat şeful poliţiei din Boston Ed Davis pe contul său de Twitter.
Poliţia le-a cerut locuitorilor din Watertown, în apropiere de Boston (nord-est), "să stea departe de ferestre" în timp ce continuă urmărirea unui al doilea suspect în atentatul de luni, în care trei persoane au fost ucise iar alte 180 au fost rănite.
UPDATE 12:05 - Postul de televiziune NBC a difuzat imagini cu reţinerea presupusului trăgător - un tânăr întins cu faţa la pământ şi cu mâinile înainte, în timp ce era înconjurat de poliţie. Se pare că acesta a opus rezistenţă poliţiei, pentru că anterior s-au auzit focuri de arme şi explozii pe străzile situate la nord de campusul universitar. Reţinerea celui suspectat de moartea poliţistului a avut loc la Watertown în apropiere de o pompă de benzină, situată în acest cartier. Locul este înţesat de maşini ale poliţiei cu sirenele deschise.
Înainte de prinderea suspectului, accesul la una din liniile metroului din Boston a fost blocat. În prezent, forţele de ordine verifică acest perimetru întrucât aici s-au auzit focuri de arme, relatează canalul de televiziune FOX.
UPDATE 10:00 - Cei doi poliţişti care au ucis azi un poliţist la Institutul de Tehnologie de la Massachusetts (MIT) ar fi fost implicaţi şi în atentatele cu bombă de la maratonul din Boston. Un suspect a fost arestat, potrivit unui oficial din cadrul anchetei, citat de Boston Globe. Al doilea suspect se află încă în libertate, însă polițiștii sunt pe urmele sale.
........................................
Un bărbat înarmat a ucis joi seara un ofiţer de poliţie la Massachusetts Institute of Techology (MIT) din Boston, au anunţat canalele de televiziune locale, potrivit AFP.Pe site-ul prestigioasei universităţi este publicat faptul că situaţia este "extrem de periculoasă" şi a cerut studenţilor să nu iasă din universitate, precizându-se că o clădire a campusului este încercuită de forţele de ordine.
Primele împuşcături s-au auzit în jurul orei (locale) 22h48 (02h48 GMT vineri), potrivit comunicatului MIT. "Zona este încercuită. Vă rugăm să staţi departe de această zonă până la noi informaţii", se mai afirmă în text.
Numeroşi poliţişti au fost mobilizaţi la locul incidentului şi elicoptere survolează zona, au relatat media americane.
Mai devreme, Fox News a relatat că un poliţist se pare că a fost rănit mortal într-un schimb de focuri cu un individ înarmat pe teritoriul campusului universităţii.
Schimbul de focuri la MIT intervine în contextul dezbaterii proiectului de lege propus de preşedintele Barack Obama cu privire la înăsprirea regulilor de vânzare a armelor de foc. În urmă cu două zile, amendamentele au fost respinse de către Camera Superioară a Parlamentului SUA, dar liderul de la Casa Albă a declarat că nu are de gând să renunţe.
La Massachusets Institute of Technology, una din cele mai bune universităţi din lume, studiază aproximativ 11.000 de persoane.
Un val de violenţe s-a abătut asupra SUA în ultimele luni, cu implicarea armelor de foc. Societatea americană a fost de-a dreptul bulversată în decembrie trecut, când un tânăr de 20 de ani, Adam Lanza, a masacrat la o şcoală generală din statul Connecticut 20 de copii şi şase
adulţi.
Citește pe Antena3.ro