x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Alertă în SUA: Şase persoane au murit în urma viscolului şi gerului care au cuprins vestul şi centrul teritoriului

Alertă în SUA: Şase persoane au murit în urma viscolului şi gerului care au cuprins vestul şi centrul teritoriului

22 Dec 2011   •   07:10
Alertă în SUA: Şase persoane au murit în urma viscolului şi gerului care au cuprins vestul şi centrul teritoriului

Coasta de Vest a Statelor Unite este sub zapada. Viscolul si gerul au ucis sase persoane, iar autoritatile au inchis o mare parte din drumuri si au indemnat populatia sa se baricadeze in locuinte. Vantul sufla cu putere, ajungand si la viteze de 100 de kilometri pe ora. Meteorologii anunta ca precipitatiile vor continua pana la sfarsitul saptamanii.

Autoritatile rutiere au inchis majoritatea autostrazilor din cauza poleiului si a vizibilitatii reduse. Institutul national de meteorologie a indicat un bilant al victimelor de cel putin 6 morti si a avertizat ca viscolul se deplaseaza spre estul tarii.

Ninsorile abundente din ultimele zile au dus la un strat record de zapada de peste 60 de centimetri in statul New Mexico din sud vestul tarii. In Colorado se inregistreaza paturi de omat de 40 de centimetri.

Meteorologii au emis stare de alerta pentru Estul Americii, avertizand ca vor urma ninsori abundente in special in zona oraselor Washington si Boston.

×