x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Alertă în Israel! l Iranul, dușmanul de moarte al Israelului, a jurat să se răzbune

Alertă în Israel! l Iranul, dușmanul de moarte al Israelului, a jurat să se răzbune

de Redacția Jurnalul    |    04 Apr 2024   •   23:15
Alertă în Israel! l Iranul, dușmanul de moarte al Israelului, a jurat să se răzbune
Sursa foto: Hepta

Israelul s-a pregătit joi pentru posibilitatea unor represalii după presupusa ucidere a unor generali iranieni la Damasc în această săptămână, afirmând că va răspunde cu fermitate și semnalând că și-a înăsprit pregătirea militară.

Forțele armate ale Israelului - întinse de aproape șase luni de război în Fâșia Gaza și pe frontul libanez - au anunțat că suspendă concediile pentru toate unitățile de luptă, la o zi după ce au declarat că mobilizează mai multe trupe pentru unitățile de apărare aeriană, potrivit Reuters.

Posibilitatea ca Iranul să riposteze la presupusul atac aerian israelian de luni asupra complexului ambasadei iraniene din Damasc a ridicat spectrul unui război mai amplu, deși două surse iraniene au declarat că răspunsul Teheranului va fi calibrat pentru a evita escaladarea.

„Statul Israel este pregătit pentru orice scenariu. Vom răspunde cu forță la orice încercare de a ne ataca”, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului, Raquela Karamson, într-un briefing.

Jurnaliștii Reuters și locuitorii din centrul comercial al Israelului, Tel Aviv, au declarat că serviciile GPS au fost întrerupte, o măsură aparent pentru a ajuta la îndepărtarea rachetelor ghidate.

Iranul, dușmanul de moarte al Israelului, a jurat să se răzbune pentru uciderea a doi dintre generalii săi împreună cu cinci consilieri militari într-un atac aerian asupra unui complex diplomatic iranian din capitala siriană, luni.

Se crede că Israelul ar fi efectuat atacul, unul dintre cele mai importante de până acum asupra intereselor iraniene din Siria, aliatul apropiat al Teheranului. Israelul nu a confirmat și nici nu a negat implicarea.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: iran Israel razbunare alerta