x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Alexandru Rafila: Se menține trendul crescător al deceselor cauzate de COVID-19

Alexandru Rafila: Se menține trendul crescător al deceselor cauzate de COVID-19

08 Aug 2022   •   14:59
Alexandru Rafila: Se menține trendul crescător al deceselor cauzate de COVID-19
Sursa foto: Hepta

Se menține trendul crescător al deceselor cauzate de COVID, anunță ministrul Sănătății. Alexandru Rafila spune, însă, că în 2 - 3 săptămâni și trendul deceselor va fi descrescător.

Săptămâna trecută, România a ajuns la o medie de cazuri zilnice de 7.400 de cazuri, față de 8.400 în săptămâna precedentă.

„O scădere semnificativă. Sperăm ca acest trend să continue și să intrăm într-o perioadă de scădere a numărului de cazuri în săptămânile următoare. E posibil să existe o anumită fază de platou, o săptămână sau două, după care scăderea să se reia. Rămâne de văzut tendința din următoarea perioadă. Nu putem să facem predicții extrem de sigure, dar în mod evident, trendul este descendent și ne bucură acest lucru pentru că previne supra-aglomerarea spitalelor”, afirmă Rafila.

Potrivit acestuia, în ceea ce privește însă evoluția deceselor, trendul crescător se menține.

„Există un decalaj între scăderea numărului de cazuri și scăderea numărului de decese și probabil că în circa două-trei săptămâni și trendul acesta al deceselor va urma același trend descrescător. Oricum, cifrele înregistrate acum arată mult mai puține decese decât în alte valuri. Avem o medie zilnică de circa 25 de decese”, a adăugat ministrul.

×
Subiecte în articol: COVID