x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Alexei Navalnîi a contestat regulile din închisoare la Curtea Supremă a Rusiei

Alexei Navalnîi a contestat regulile din închisoare la Curtea Supremă a Rusiei

de Redacția Jurnalul    |    11 Ian 2024   •   19:45
Alexei Navalnîi a contestat regulile din închisoare la Curtea Supremă a Rusiei
Sursa foto: Hepta

Liderul opoziției ruse, Alexei Navalny, s-a prezentat joi în fața unui judecător de la Curtea Supremă a Rusiei pentru a contesta condițiile din închisoare. Audierea a avut prin intermediul unei platforme online, potrivit Reuters.

Alexei Navalnîi i-a cerut judecătorului dreptul de a avea pauze mai lungi de masă și acces la mai multe cărți în închisoare. El a purtat uniforma neagră a închisorii și a vorbit dintr-o încăpere cu gratii.

Navalnîi a spus că regulile închisorii potrivită căreia deținuții nu au dreptul la două cărți în același timp îi încalcă drepturile. De asemenea, el a mai susținut că pauzele de masă sunt prea scurte.

„Primesc două căni de apă clocotită și două bucăți de pâine dezgustătoare. Vreau să beau această apă clocotită în mod normal și să mănânc această pâine. Am 10 minute să mănânc. Și sunt nevoit să mă sufoc cu această apă clocotită", a spus el.

În trecut, Navalnîi a folosit astfel de audieri pentru a sfida autoritățile, pentru a-și demonstra rezistența și pentru a menține legătura cu lumea exterioară.

În prezent, el este închis într-o colonie penitenciară din zona arctică, una dintre cele mai dure din Rusia. Navalnîi a fost transferat luna trecută, după ce pedepsele sale cumulate au fost prelungite la peste 30 de ani. Lumea occidentală îl consideră un deținut politic fiind încarcerat după ce l-a contestat pe Vladimir Putin.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: alexei nalanii închisoare