x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ali cel Chimic, la Londra?

Ali cel Chimic, la Londra?

de Anca Aldea    |    06 Ian 2010   •   00:00

Unul dintre cele mai înfiorătoare personaje ale regimului lui Saddam Hussein ar putea fi chemat să depună mărturie în ancheta aflată în plină desfăşurare la Londra, în legătură cu participarea Marii Britanii la războiul din Irak.



Fostul ministru de Interne al tiranului Saddam, Ali Hassan al-Majid, cunoscut sub numele de Ali cel Chimic, s-a oferit să le ofere investigatorilor britanici toate detaliile necesare conturării "tabloului" general prin care Londra a participat, în Irak, alături de americani la bombardarea acestei ţări. Potrivit presei de pe Tamisa, Ali cel Chimic nu va fi singurul martor din fostul regim.

Alături de el se află ex-premierul Tarek Aziz şi secretarul privat al lui Saddam, Humad Humadi. Coordonatorul comisiei de anchetă din Marea Britanie, Sir John Chilcot, a aflat cu surprindere de la avocatul celor trei că martorii vor să meargă la Londra pentru a-şi exercita dreptul de a depune mărturie. Există însă şi o variantă mai comodă ­ aceea ca cei trei foşti responsabili irakieni să intre în legătură cu membrii comisiei Chilcot prin intermediul legăturilor video.

×
Subiecte în articol: externe