x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Alimente otrăvite! Industria alimentară britanică, extrem de vulnerabilă la un atac terorist.

Alimente otrăvite! Industria alimentară britanică, extrem de vulnerabilă la un atac terorist.

05 Iun 2011   •   12:39
Alimente otrăvite! Industria alimentară britanică, extrem de vulnerabilă la un atac terorist.

Producatorii si distribuitorii britanici au fost avertizati ca sectorul in care functioneaza este vulnerabil la atacurile grupurilor teroriste care urmaresc, prin otravirea produselor alimentare.

Avertizarea vine din partea Centrului pentru Protectia Infrastructurii Nationale (CPIN), care opereaza sub umbrela Serviciilor de Securitate. Oficialii se tem ca un astfel de atac ar putea fi programat chiar de gruparea terorista Al-Qaida, scrie The Telegraph.

Centrul le-a cerut producatorilor si distribuitorilor de produse alimentare si bauturi sa sporeasca masurile de securitate si sa identifice eventualele brese care ar duce la o catastrofa.

Raportul CPIN trimis companiilor care opereaza in industria alimentara vorbeste despre o categorie larga de amenintari. Teroristii ar putea contamina produsele alimentare sau bauturile cu bacterii sau substate chimice, in mod direct sau prin contaminarea ingredientelor de baza, efectele ar fi devastatoare.

Expertii americani au avertizat ca industria prelucrarii laptelui este cea mai vulnerabila, in conditiile in care adaugarea a numai catorva grame de toxina botulinica intr-un container cu lapte mii de oameni ar putea duce la moartea a mii de oameni.

×